Özel Deneyim Dershanesi'nin tercih seminerine yoğun ilgi - Yüksekova

Özel Deneyim Dershanesi'nin tercih seminerine yoğun ilgi - Yüksekova

Önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda Yüksekova’da hizmet vermeye başlayacak olan Özel Deneyim Dershanesi tarafından düzenlenen YGS ve LYS tercih seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

Cumhuriyet İlköğretim Okulu karşısında bulunan dershane merkezinde düzenlenen tercih seminerinde Rehberlik Uzmanı Selahattin Gezer öğrencileri hem YGS’de hem de LYS’de değişen sistemler üzerine bilgilendirdi.

haberinfotolari.gif

YGS ve LYS’de yeterli puanı alarak tercih hakkı elde eden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Gezer, bu yıl puanlarda çok fazla oynama olacağını ve çok sürpriz yerleşmeler yaşanacağını beklediğini belirtti.

Öğrencilerin bu riski en aza indirmesi için alabildiğince geniş puan aralıklarında tercih yapmalarının doğru davranış olacağını belirten Gezer ayrıca bu yıl uygulanan sistemde yaklaşık 700 bin kontenjan olduğunu ve bunun öğrenciler için büyük bir şans olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Gezer öğrencilere özellikle istemedikleri, bilgi sahibi olmadıkları bölümleri tercih etmemeleri ve tercih ettikleri bölümleri iyi araştırıp uzmanlara danışmalarını önerdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.