Oscar töreninde Gazze’de ateşkes çağrısı

Oscar töreninde Gazze’de ateşkes çağrısı

Oppenheimer filmine, "En İyi Film" dahil 7 Oscar verildi.

Bu yılın 96'ncı Oscar ödül töreninde, ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan Dolby Theatre'da, "En İyi Film" ödülünü Oppenheimer filmi kazandı ve "En İyi Yönetmen" ödülü filmin yönetmeni Christopher Nolan'a verildi.

Törenin dışında, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla gösteri yapıldı. "Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü kazanan "Zone of Interest" filminin yönetmeni Jonathan Glazer da konuşmasında, Gazze'deki saldırılara ve işgale tepki gösterdi.

Ödül töreni öncesinde Dolby Theatre önünde toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Gazze'de acil bir ateşkes çağrısı yaparak gösteri düzenledi. Bu durum, törenin başlamasını geciktirdi. Hollywood oyuncuları da kırmızı halıda, "ateşkesi" sembolize eden broşlar takarak Gazze'deki acil ateşkes talebini destekledi. Oyuncu Ramy Youssef, medyaya yaptığı açıklamada Gazze'deki çocuk ölümlerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Ödül töreninde "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında ödül kazanan "Zone of Interest" filminin yönetmeni Jonathan Glazer, ödül konuşmasında Gazze'deki işgale tepki gösterdi ve insanlık dışı eylemleri kınadı.

Ödüller arasında, "En İyi Film" ödülünü kazanan "Oppenheimer" filmi ve yönetmeni Christopher Nolan da bulunuyor. Filmde Oppenheimer'ı canlandıran Cillian Murphy "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alırken, Robert Downey Jr. ise "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.