OHAL, bir kez daha uzatılacak

OHAL, bir kez daha uzatılacak

Yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL’in uzatılacağını söyledi.

MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceği açıklaması sorulan Bozdağ, “MHP, 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıkça ifade etti. Bu MHP’nin kendi kararıdır. Buna saygı duyarız. Kararla ilgili bir değerlendirme hakkını kendimizde görmeyiz. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP, Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıkıyor. 2019 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğini açıklaması memnuniyet vericidir. Tabi ittifak konusunda neler olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

‘HAKİM, FETÖ ORGANİZASYONLARINDA YER ALDI’

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya değinen Bozdağ, şunları söyledi:

“Bu siyasi bir davadır. Hukuki dayanağı yoktur. Yargılamayı yapan hakim, FETÖ’nün organizasyonlarda moderatörlük yapan bir kişidir. Kendisi, jüriyi etkilemek için hukuka aykırı olarak toplanan delilleri görmezden gelmeyin diye baskı yapmıştır. Türkiye’de 17-25 Aralık’la yapılamayanlar, bu dava ile yapılmak isteniyor. Bu dava Halkbank’a yönelik değil ama eski genel müdür yardımcısı sanık konumundadır. Bunun da bankanın ticari itibar kaybına yol açığı ortadadır. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği nokta da budur.”

BYLOCK MAĞDURLARI KHK İLE GÖREVE İADE EDİLECEK

Bozdağ, iradesi dışında şifreli haberleşme programı ByLock’u kullamış gibi gösterilenlerin, yeni kanun hükmünde kararname ile görevlerine iade edileceklerini söyledi.

16 Nisan referandumu ile kabul edilen anayasa değişikliği kapsamında çıkarılması gereken uyum yasaları çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bozdağ, “2018 uyum yasalarının yoğun görüşüldüğü bir yıl olacak. Siyasi partiler ve seçim yasası önemli. Seçim yasalarının Mart’tan önce çıkarılmasını planlıyoruz. Bu yasalar içerisinde seçim ittifakı da olacaktır. Sayın Bahçeli’nin önerdiği formülde görüşülecek, başka kanunlarda görüşülecek” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum