"Oğlumun cezaevinden cesedi çıkmasın"

"Oğlumun cezaevinden cesedi çıkmasın"

İHD Hapishaneler Komisyonu, hasta tutuklu Eser Morsümbül'ün ihtiyaçlarını karşılayamaz halde olduğunu belirterek, tahliyesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutukluların sesini duyurmak için her hafta gerçekleştirdiği “F Oturumu” eyleminin 503’üncüsünü düzenledi.

Komisyon üyeleri, bu hafta İzmir Aliağa Şakran 1 Nolu T tipi Cezaevi'nde tutulan Eser Morsümbül'ün durumuna dikkat çekti.

Komisyon üyesi Sibel Çapraz, 36 yaşındaki Morsümbül'ün kanser, kronik böbrek yetmezliği, kemik erimesi, sürekli baş ağrısı, anemi ve Zona hastası olduğunu söyledi. Çapraz, kullandığı ilaçlar nedeniyle Morsümbül'ün kronik böbrek yetmezliği yaşamaya başladığını belitti. 

Çapraz, Morsümbül'e 2016’da böbrek nakli yapıldığını ancak iyileşmeden tutuklandığını söyledi. Morsümbül'ün annesi Ayten Morsümbül ise cezaevlerinde hasta tutuklulara "dipsiz kuyu" açıldığını belirtti.

Anne Morsümbül, "Oğlum bana 'Anne ben çok üşüyorum. Bana kalın kazak gönder' dedi. Benim oğlum çok hasta. Bu hastalık tedavi edilmezse bitkisel hayata geçiş yapacak. Ben oğlumun cesedini istemiyorum. Oğlumun cezaevinden cesedi çıkmasın" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.