New York Barosu Avukatı Akbulut: Reza Zarrab New York'ta bir cezaevinde

New York Barosu Avukatı Akbulut: Reza Zarrab New York'ta bir cezaevinde

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla 2016 yılının Mart ayında Miami’de tutuklanan Türk vatandaşlığı da bulunan İranlı iş adamı b'ın hâlâ New York'ta bir cezaevinde olduğu belirtildi.

VoA'dan Can Kamiloğlu'na konuşan Reza Zarrab davasını yakından takip eden New York Barosu Avukatı Cahit Akbulut,  “Güvendiğim kaynaklardan elde ettiğim son bilgilere göre, Reza Zarrab New York civarında ismi açıklanmayan bir cezaevinde hala tutuklu. Hiç bir zamanda cezaevi dışına çıkmamış. Kaynaklarım, Türk medyasında Zarrab’ın dışarda olduğu yönünde yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, ‘Eşi Ebru Gündeş’in hamile olduğunu bile iddia ettiler. Zarrab, eşi Ebru Gündeş’le New York’a geldiği zaman sadece cezaevinde görüştü’ dediler. Böyle bir serbest kalma durumunun Amerikan adalet sisteminde imkansız bir şey olduğunu belirttiler” diye konuştu.

Kamiloğlu ayrıca mahkemenin Zarrab'ın "güvenliğinin korunması için"  kaldığı cezaevini gizli tutma kararı aldığını belirtti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.