Netanyahu zorda: Yardımcısı 'itirafçı' oldu

Netanyahu zorda: Yardımcısı 'itirafçı' oldu

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasında artık sürpriz bir tanık var: İddiaları reddeden Netanyahu'nun eski özel kalem müdürü başbakan aleyhinde ifade verecek.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun iki ayrı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında şüpheli olduğu iddiası ilk kez resmen doğrulandı. Dahası, eski özel kalem müdürü Ari Harow’un savcılarla işbirliği yaparak Netanyahu aleyhinde ifade vereceği ortaya çıktı.

Netanyahu söz konusu soruşturmaların birinde rüşvet almakla, diğerinde de bu iddialar hakkında haberleri engellemeye çalışmakla suçlanıyor. Söz konusu iddialara konu olan dönemde Netanyahu’nun özel kalem müdürlüğünü yapan ve istifa etmek zorunda kalan Harow’un ifadesinde ne anlatacağı merak konusu.

İsrail Başbakanı iddiaları başından bu yana reddederken, son ifşaatın üzerine ofisinden yapılan açıklamada haberler için ‘cadı avı’ ifadesi kullanıldı. Açıklamada ‘savcıların Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığı’ iddiasında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.