Netanyahu: Hizbullah'ı defalarca vurduk

Netanyahu: Hizbullah'ı defalarca vurduk

Macaristan'daki ziyaretinde mikrofonu açık kalan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Suriye'de Hizbullah'ı defalarca vurduklarını söylediği duyuldu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bölge ülkeleri liderleriyle yaptığı zirvede açık kalan mikrofonun azizliğine uğradı. Netanyahu, liderlere İsrail’e yönelik ‘çılgınca’ tutumundan dolayı AB’yi şikayet ederken, Suriye’de Hizbullah’a ait konvoyları ‘defalarca’ vurduklarını da kabul etti.

Macaristan, Slovakya, Polonya ve Çekya başbakanlarına AB’nin daha yakın ilişkiler için Filistin-İsrail sorunun çözümünü şart koşmasındaki ısrarının ‘çılgınca’ olduğunu söyleyen Netanyahu, İsrail’in AB’nin mevcudiyeti ve bolluğu için elzem olduğunu savundu.

Netanyahu’nun ekibi bir süre sonra durumu fark edip birkaç dakika içinde yayını kapatsa da gazetecilerin İsrail Başbakanı’nın sözlerini duymasını engelleyemedi.

‘ÇİN SİYASİ KONULARI UMURSAMIYOR’

Sözlerini “Bu benim çıkarıma değil. AB’nin çıkarlarından bahsediyorum. Çin’le özel ilişkilerimiz var. Onlar umursamıyor. Siyasi konuları umursamıyor” diye konuştu.

Orta Avrupa liderlerinden yardım talep ederek, ” Bize ve Avrupa’ya AB Ortaklık Anlaşması’nı hızlandırmak içim yardım edin” diyen Netanyahu, “Burada mantık yok. AB, İsrail’in güvenliğine zarar vererek kendisininkine de zarar veriyor. AB çılgınca şart öne sürmeye çalışarak İsrail inovasyonu ile ilişkilerinin altını oyuyor ve böylece kendi gelişiminin de altını oyuyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.