Nehil sazlığı göle döndü, kuşlar ortaya çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova Haber ekibi tarafından havadan görüntülenen Nehil Sazlığı’nda eriyen kar sularıyla oluşan göletler ve bölgeye gelen kuş türleri dikkat çekti.

Nehil sazlığı göle döndü, kuşlar ortaya çıktı

Yüksekova Ovası’nda yer alan Nehil Sazlığı’nın Mıçiç, Serdeş ve Herink köyleri üçgeninde kalan bölümünde, son günlerde artan sıcaklıklarla birlikte eriyen kar suları sazlık alanı göle dönüştürdü. Yüksekova Haber ekibi tarafından drone ile yapılan çekimlerde, suyla kaplanan alanın genişlediği ve farklı tonlarda renkli görüntülerin oluştuğu görüldü.

Görüntülerde çok sayıda ördek, leylek ve farklı türlerde balıkçıl kuşların sazlık alanında yoğunlaştığı dikkat çekti. Kuşların beslenme ve konaklama amacıyla bölgede bulunduğu gözlemlenirken, oluşan doğal yaşam hareketliliği havadan net şekilde kayıt altına alındı.

Bahar aylarıyla birlikte su seviyesindeki artışın, Nehil Sazlığı’nı birçok canlı türü için geçici yaşam alanına dönüştürdüğü değerlendirilirken, bölgenin doğal yapısının korunmasının önemine dikkat çekiliyor.

whatsapp-image-2026-04-01-at-22-59-44-1.jpeg

whatsapp-image-2026-04-01-at-22-59-44-2.jpeg

whatsapp-image-2026-04-01-at-22-59-44-4.jpeg

whatsapp-image-2026-04-01-at-22-59-44.jpeg

whatsapp-image-2026-04-01-at-22-59-45.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.