Müzakerelerin 2. turu 3 Mart'ta yapılacak

Müzakerelerin 2. turu 3 Mart'ta yapılacak

Rusya Savunma Bakanlığı Herson'un kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı. Kremlin, Ukrayna ile müzakerelerin 3 Mart sabahı Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'daki harekatı yedinci gününe girerken, taraflar arasında bugün yapılması beklenen ikinci tur görüşme öncesinde Rus ordusu baskıyı artırıyor. Dünya bu sabaha, Rus askerlerinin ülkenin doğusundaki Harkov kentine havadan indirme yaptığı haberiyle uyandı. Rusya Savunma Bakanlığı, güneydeki Herson kentinin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı. 

ABD'DEN RUSYA VE BELARUS'A YENİ YAPTIRIMLAR

Beyaz Saray, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili Rusya ve Belarus'a yeni savunma yaptırımları getirme kararı aldı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, ortak ve müttefikleriyle koordinasyon içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zalim Ukrayna işgaline karşılık olarak Rusya ve Belarus'a ek ekonomik yaptırımlar uyguluyor" ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Rus savunma sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar getireceğine, bunun Rus silah geliştirme ve üretme şirketlerine ağır etkileri olacağına işaret edilen açıklamada, "Toplamda 22 Rus savunma şirketi yaptırım listesine alınacaktır. Bu şirketler arasında Rus ordusu için muharebe uçakları, zırhlı muharebe araçları, elektronik savaş sistemleri, füzeler ve insansız hava araçları yapan firmalar da var" bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, yeni yaptırımlar kapsamında Rusya ve Belarus ordusuna destek veren şirketlerin de hedef alındığı, ABD Ticaret Bakanlığının yaptırım listesine Rus ve Belarus güvenlik servislerine, ordularına ve savunma sektörlerine destek veren şirketlerin alınacağı aktarıldı.

GÜRCİSTAN, AB'YE HIZLI KATILIM İÇİN BAŞVURU YAPACAK

Gürcistan hükümeti, Avrupa Birliği'ne (AB) katılım için başvuru dilekçesinin yarın AB'nin ilgili kurumlarına gönderileceğini duyurdu.

Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi Başkanı ve parlamento çoğunluğun lideri İrakli Kobakhidze, hükümetin, ülkenin AB'ye hızlı bir şekilde katılması için yarın başvuru yapacağını aktararak, "Gürcistan hükümeti, Başbakanı İrakli Garibaşvili liderliğinde, yarın Gürcistan hükümeti adına AB kurumlarına resmen sunulacak olan AB üyeliği statüsü için bir başvuru hazırlıyor" ifadesini kullandı.

BM'DE RUSYA'YI KINAYAN KARAR TASARISI KABUL EDİLDİ 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısını 5'e karşı 141 oyla kabul etti. 

Türkiye de tasarıya destek verdi. Çin ve Hindistan, çekimser kalmayı tercih eden 35 ülke arasında yer aldı. Karara karşı ve Rusya ile birlikte oy kullanan ülkeler ise Belarus, Kuzey Kore, Eritre ve Suriye oldu. 12 ülke oylamaya katılmadı. Karar, Rusya'yı siyasi olarak izole etmeyi hedefliyor.

RUSYA: 498 ASKERİMİZ ÖLDÜ, 1597'Sİ YARALANDI

Rusya Savunma Bakanlığı: Rus askerlerinden 498'i öldü, 1597'si yaralandı.

MÜZAKERELER 3 MART'TA BREST'TE YAPILACAK

Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin 3 Mart'ta sabah Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi.

RUS HEYETİNİN BAŞKANI MEDINSKIY: UKRAYNA HEYETİ YARIN SABAH TOPLANTI YERİNE VARACAK

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Rus heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetinin Kiev'den yola çıktığını ve toplantı yerine yarın sabah varacağını belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.