Muş'ta 1 TL'ye kar satılıyor

Muş'ta 1 TL'ye kar satılıyor

Muş'tan 60 kilometre uzaklıkta bulunan Zoveser Dağı'ndaki erimemiş kar, dar gelirli yurttaşlar için gelir kapısı oldu. Kar kütleleri poşetlere konularak 1 TL'ye satışa sunuluyor.

MUŞ - Hava sıcaklıklarının 35 derece dolaylarında seyrettiği Muş'ta, Ebedin Erboğa ve 3 arkadaşı kentin yüksek tepelerinde bulunan erimemiş karları kent merkezine getirip satıyor. Geceden çıktıkları yolcuğun ardından kütleler halinde kesip pikaba yükledikleri karı, kent merkezinde satışa sunan yurttaşlar, her yaz ayında yaptıklarını belirttikleri işten günde ortalama 40 TL kazanıyor. Kent merkezinde poşeti 1 TL'den satışa sunulan kar ise, genellikle pekmez, ayran ve su ile karıştırılarak tüketiliyor. 

'Yaptığımız iş çok zahmetli'

Her yıl yaz aylarında yüksek dağlarda erimemiş karları araçlara yükleyip şehirde sattıklarını söyleyen Ebedin Erboğa (44) isimli yurttaş, yaptıkları işin çok zahmetli olduğunu söyledi. 60 Kilometre uzaklıkta bulunan Zoveser Dağı'na çıkıp, keserlerle karı kütleler halinde kesip pikaba yüklediklerini aktaran Erboğa, geceden çıktıkları yolculuğun ardından araçlarına yükledikleri karı saat 15.00 dolaylarında kent merkezine getirerek satmaya başladıklarını belirtti. 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği karın poşetini 1 TL'den sattıklarını ifade eden Erboğa, dağda bulunan en temiz karları topladıklarını bunun katkı maddesi olarak kullanılan buzdan daha sağlıklı olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.