Muharrem İnce'yi annesi anlattı: 4 koyunu var, mal varlığını eksik söylemiş!

Muharrem İnce'yi annesi anlattı: 4 koyunu var, mal varlığını eksik söylemiş!

Yalova'nın Elmalı Köyü'nde yaşayan Zekiye İnce, çocuklarını tütün kırarak büyüttüğünü belirterek, "Lafı hep ağzında, içi dışı bir. Hile hurda bilmez. Hep çok iyi konuşurdu, şiir yazardı" dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi, annesi Zekiye İnce anlattı.

İnce, kendisini en çok, oğlunun fotomontaj fotoğraflarla camiye bisikletle girdiği ve halay çektiği propogandasının üzdüğünü söylüyor.

Oğlunu camide halay çekerken gösteren fotomontaj fotoğrafa çok üzüldüğü için bir geceyi hastanede geçirmiş. Diyor ki “Biz inançlı bir aileyiz, en çok buna üzülüyorum, bunu neden yapıyorlar?”

75 yaşındaki Zekiye İnce oğluna güveniyor, kazanacağını ve Türkiye için güzel işler yapacağın söylüyor. Tek üzüntüsü haklarında çıkan yalan yanlış haberler.

Anne Zekiye İnce’nin, Sözcü’den Özlem Gürses‘in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

– Gece hastanedeymişsiniz sabaha kadar… Geçmiş olsun. Ne oldu?

İnan hiç iyi değildim, hatta size “Gelmeyin” diyecektim ama ayıp olmasın diye artık… Muharrem için üzülüyorum. Gördün mü cami fotoğraflarını, güya camiye bisikletle girmiş, içeride halay çekmiş, zeybek oynamış. Gördün mü onları? Hiç olacak iş mi? O bisikleti ona meydanda vermişler, o halayı da torunumun düğününde, şu karşıki meydanda çekmişti…

– Herkes de biliyor, o fotoğraflar montaj, sıkmayın canınızı…

Evet, yapmaymış onlar. Ben de biliyorum ama yine de üzülüyorum işte, kafayı takıyorum. Biz inançlı bir aileyiz, işte görüyorsunuz. Benim çocuklarım dindardır, CHP’li olunca niye böyle yapıyorlar? Din iman, camiler sadece AK Parti’ye mi ait? Orucunu tutar, fitresini verir, zekatını verir Muharrem. Şimdi olmuş da değil, hep böyle. Ayrıca herkesin dini kendine, ne kadar ayıp şeyler bunlar. Umreye de gitti. Hatta başka siyasiler, bakanlar filan da vardı yanında. Kızım Meryem de gitti. Sadece AK Parti mi Müslüman?

– Siz bu köye gelin mi geldiniz?

Yok, zaten bu köylüyüm. Annemler de babamlar da aslında Rizeli ama yıllar önce göçmüşler buraya Çayeli’nden. Babam kaptandı, denizci yani. Ben burada doğdum. Şerif Bey’le aynı köy çocuğuyuz biz.

– Nasıl geçinirdiniz?

Tütüncüydük biz. Bu köy hep öyleydi zaten. Denizin kıyısındaydı tarlalarımız. Çok zordur tütün, bilir misin? Gece 3’te kalkılır, sabaha karşı gidilir tütün kırmaya. Beygir arabasıyla giderdik biz. Ben çocuklarımı şımartarak büyütemedim, hep çalıştık biz, hep. Dedeye nineye bile bırakamazdık, onlar da tarlada… Ben tütüne giderdim, Şerif önceleri hayvancılık yapıyordu, sonraları bir kamyon aldı, yıllarca kamyonculuk yaptı.

– Muharrem Bey ilk çocuğunuz değil mi?

Evet. Çok iyi çocuktu hep. Çok dürüsttür, lafı hep ağzında, içi dışı bir. Hile hurda bilmez. Hep çok iyi konuşurdu, şiir yazardı, çok sever herkes onu.

– Siz ona şiirleri için bir şey dermişsiniz?

Soğan sergisi değil, Allah vergisi (Gülüyoruz)

– Gençliğinde hiç engel olmaya çalıştınız mı siyasete girmesine?

Çok. Ama dinlemez ki beni… Kendimle ilgili bir şey olsa dinler. Desem ki “Kömürüm bitti, gazım yok” hemen ilgilenir. Ama bu onunla ilgili. Çok dedim “Girme oğlum bu işlere, zor” dedim… Hele şimdi bu cumhurbaşkanlığına hepten çok dedim ama…

– İstemediniz mi? Neden?

Hiç istemedim. Baksana… O kadar yük alınır mı üstüne? Yaparsın yaparsın, bir tanecik yapamazsın, kötü insan olursun hemen. Ama o çok istedi, başardı da.

4 KOYUNU VAR MUHARREM’İN MAL VARLIĞINI EKSİK SÖYLEMİŞ

– Muharrem Bey mal varlığını açıkladı, köydeki evini de söyledi…

Bir şeyi eksik söyledi ama. 4 koyunu var Muharrem’in, onu yazmamış mal varlığına!

– Biliyorsunuz Tayyip Bey açıklama yaptı, dedi ki “Muharrem Bey’in açıklamaları annesini çok üzmüş.”

Hangi açıklamaları ?

– Diyor ya oğlunuz “Tayyip Bey FETÖ’den icazet aldı” diye…

Hiç konuşmadık oğlumla bu konuyu, nereden çıkarmış ki… Nereden biliyormuş o benim Muharrem’le ne konuştuğumu? Yoksa bunlar telefonlarımızı mı dinliyorlar?

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.