Diyarbakır ekipleri Cizre’de 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye etti

Diyarbakır ekipleri Cizre’de 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağanak yağışla birlikte selin yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye etti, cadde ve meydanları temizledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen sel felaketine müdahale etti. Sağanak yağışla birlikte yaşanan selde 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye eden ekipler, cadde ve meydanları temizledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki sel felaketine ilk günden itibaren müdahale ettiği belirtildi.

Felaket bölgesine toplam 16 kişilik ekip ve 5 araç gönderildiği ifade edilen açıklamada, ekiplerin cadde, sokak ve selin etkilediği konutlarda çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Ekiplerin, selin başladığı günden itibaren 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye ettiği, 9 cadde ve bir meydanı temizlediği belirtildi. Ayrıca, vidanjörlerle biriken kum ve siltlerin temizlendiği vurgulandı.

Ekiplerin, çalışmaları sırasında mahsur kalan bazı evcil hayvanları da kurtardığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Cizre ilçesindeki çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Diyarbakır ekipleri Cizre’de 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye etti

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.