Muharrem İnce'nin Ankara mitingi: Bu kez olacak gibi!

Muharrem İnce'nin Ankara mitingi: Bu kez olacak gibi!

Mitingin ardından Kızılay’a doğru yürüyen kalabalığı gösteren bir seçmen de, “Sayımız hiç az değil. Aslında daha önce de kazandık ama oylarımıza sahip çıkamadık. Bu kez sandıkları korumayı da öğrendik. Farklı olacak” diye konuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Pazar günü kurulacak sandıklar öncesi son 3 günü büyük şehirlere ayırdı. İnce, İzmir’in ardından başkent Ankara’daydı. Ankara mitingi için hazırlık haftalar öncesinden başladı ama bir gün önce İzmir kordonunu dolduran yüz binler Ankaralıları daha da hareketlendirdi. İzmir’deki dev miting bir anlamda İnce’yi destekleyen Ankaralı seçmenler için de “Biz de varız” mesajına yarışına dönüştü.

ALANA SIĞMADILAR

En bilinen adıyla Tandoğan, yeni adıyla Anadolu Meydanı ağırladı Ankaralıları. Miting başlama saati 18.00’di, ama Ankaralılar saat 15.30’dan sonra alanı doldurmaya başladı. Mitinge bir saat kala alanda adım atılacak yer kalmadı. Böyle olunca geç gelenler alana açılan bulvarlarda vinçlere asılmış hoparlörlerden konuşmaları dinlemek zorunda kaldı. Mitingde güvenlik önlemleri de en üst seviyedeydi. Katılımcılar 3 noktada arandıktan sonra alana alındı. Çatılarda keskin nişancılar yer alırken, İnce’nin koruma ekibinin de büyüdüğü dikkatlerden kaçmadı.

1-20180623075643.jpg

GELİN DAMAT DÜĞÜNDEN ÖNCE MİTİNGE GELDİ

Adres Ankara olunca mitingin seymen gösterisi ile başlaması sürpriz olmadı. Gösteri ilgiyle izlendi. Alanda açtıkları pankartlarla hayvan hakları savunucuları, KHK mağdurları, tutuklu askeri öğrencilerin yakınları, engelliler ve taraftarlar görünürdü. Diğer partilerin mitinglerinden farklı olarak kadın katılımının yüksekliğini not etmekte fayda var. CHP’nin önceki mitingleriyle kıyaslandığında ise genç katılımındaki artışın altını çizmek gerekiyor. Ankara mitinginin sürprizi ise bir gelin damat oldu. Destek için mitinge gelen genç çifti Cumhurbaşkanı adayı İnce de özel olarak selamladı. İnce kürsüden, Cumhurbaşkanı seçildiğinde genç çiftin evlerine kahve içmeye gideceği sözü verdi.

DRONE GÖRÜNTÜLERİ KİTLEYİ COŞTURDU

Ankaralıların mitinge yüksek katılımı İnce’yi de memnun etti. Heyecanını katılımcılarla paylaşan İnce birkaç kez ekranlara drone ile çekilmiş miting alanı görüntülerini yansıttırdı. Bu anlar mitingin en coşkulu anları oldu. Çatılardan, balkonlardan insanların izlediği mitingde TRT, Anadolu Ajansı ve YSK’ye tepki vardı. Bu kurumlar isimler duyuldukça yuhalandı. İnce’nin bu kurumların yöneticileri için “İntikam, rövanş duygum yok ama bu 3 kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim” sözleri ise en çok alkış alan sözler arasında yer aldı.

ZAFER VAAT ETTİ, 1’İNCİ MECLİS’E RANDEVU VERDİ

Seçim kampanyasını 1’inci Meclis önünden başlatan İnce, konuşmasının sonunda sandıkların kurulacağı Pazar gününe dair de uyarılarda bulundu. Seçim akşamı için “Zafer vaat ediyorum” diyen İnce Ankaralılara “1’inci Meclis önünde hazır olun” çağrısı yaptı. Mitingdeki bu son sözler katılımcıları daha da coşturdu.

MİTİNGİN SONUNA KADAR BEKLEDİLER

Mitinge katılanlar konuşmanın sonuna kadar alandan ayrılmadı. Yaklaşık 1 saat süren konuşmayı dinleyenler miting bittikten sonra sloganlar eşliğinde kent merkezi Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada sık sık “Hak, hukuk, adalet”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ve “Başkan İnce” sloganları atıldı. Katılımcılar Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü binası önünden geçerken de “Yuh” diye bağırdı.

Bu arada mitingden ayrılanlar yollar trafiğe kapatıldığı için uzun bir yürüyüş yapmak zorunda kaldı. Bu sırada seçim çalışması yürüten AK Partililerle de karşılaşmalar oldu. Ancak ciddi bir gerilim yaşanmadı. Bu arada AK Partili bir siyasetçinin makam aracı ve seçim standının çevik kuvvet ekiplerince korunduğunu gören katılımcılar bu duruma tepki gösterdi.

İZMİR ÖRNEK OLDU ÇÖPLER TOPLANDI

İnce’nin İzmir mitingi bittikten sonra birçok katılımcının gönüllü olarak çöpleri topladığı görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu. Ankaralılar da miting bittikten sonra alanda yere atılmış boş pet şişeleri, kağıtları toplamaya yardım etti.

‘BU KEZ OLACAK!’

Sloganlarla miting alanından ayrılanların yüzü gülüyordu. Yol boyunca heyecanlarını marş söyleyerek, slogan atarak sürdüren katılımcılara “Seçimin sonucu ne olacak?” diye sorduk. Bir katılımcı “Bu kez olacak gibi” dedi. Gezi eylemlerinden bu yana bu kadar büyük kalabalık görmediğini söyleyen bir seçmen de umutluydu.

Kızılay’a doğru yürüyen kalabalığı gösteren seçmen, “Sayımız hiç az değil. Aslında daha önce de kazandık ama oylarımıza sahip çıkamadık. Bu kez sandıkları korumayı da öğrendik. Farklı olacak” dedi. Bir başka seçmen ise “Belki de kaybederiz yine ama kazanamasak da bu görüntümüzle ayaklarını denk almalarını sağlayabiliriz. En azından daha dikkatli olurlar” dedi.

‘ŞAŞIRMAYIN MEMUR BEY! ÇOK KALABALIĞIZ!’

Tandoğan Meydanı’ndan Kızılay’a kadar yürüyen kitle Kızılay trafiğini de kilitledi. Bu sırada karşıdan karşıya yaya geçişini sağlamaya çalışan bir polis memuru kalabalık nedeniyle zor anlar yaşayınca bir kadın, “O kadar şaşırmayın memur bey! Çok çok kalabalığız” diye seslendi. Şimdi gözler İnce’nin seçim kampanyasına son noktayı koyacağı büyük İstanbul mitingine çevrildi. Ankara ise seçim kampanyasına İnce’yi dinlemek için on binlerce kişinin akın ettiği alanda Bahçeli ile nokta koyacak. (Nergis Demirkaya - GazeteDuvar)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.