Muharrem İnce: Anadilinde eğitimi tartışmak vekiller ve gazetecilerin haddine değil

Muharrem İnce: Anadilinde eğitimi tartışmak vekiller ve gazetecilerin haddine değil

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye, anadilinde eğitim konusuyla ilgili görüşleri soruldu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FOX Televizyonu’nun canlı yayında soruları yanıtlıyor.

Muharrem İnce, toplumun tüm kesimlerini barıştırmak istediklerini söyledi. HDP’nin nedene “Millet İttifakı”nda yer alamamasının bu söylemle çelişip çelişmediği sorulan İnce, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı başka, ittifak başka bir şey. Benim gönlümden bütün muhalefetin toplanması geçerdi” dedi.

‘GAZETECİLER, SİYASETÇİLER KENARDA DURMALI’ 

Kürt sorunun çözümünde yeni bir söylem geliştirilmesi gerektiğini belirten İnce, “Uzlaşmak demek en çok istediğin şeyden vazgeçmektir. Bazen Türkleri kızdıracağız, bazen Kürtleri kızdıracağız. Yeni bir söylem geliştirmeden, Diyarbakır’a gidip Kürtlerin gönlünü alıp, Rize’ye gidip biraz milliyetçilik yapayım diyerek olmaz” diye konuştu.

Anadilinde eğitim taleplerine nasıl baktığı sorulan İnce, “Anadilinde eğitimi tartışmak milletvekilleri ve gazetecilerin haddine değildir. Bunu eğitimcilerin, pedagogların tartışmasını isterim. Sırf reyting için Kürt çocuklarının heba edilmesini istemem. Gazeteciler, siyasetçiler biraz kenarda durmalı. Ben bu ülke çocuklarının iyi eğitim almasını isterim. Millet bana yetki verirse TRT’nin bir kanalını bu tartışmaya ayıracağım” dedi.

‘BATI’DAKİ GİBİ ADIMLAR ATILMALI’

Kürt sorunun çözümü için “cesur adımlar” gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, şöyle devam etti:

“Batı demokrasilerindeki gibi cesur adımlar gerekiyor. En gerici partiden en ilerici adımı bekliyoruz. Demokrasiyi araç olarak gören bir kişinin bu çözeceğini beklemek saflıktır. Kürt sorunu siyasi, kültürel bir sorundur. Ama Kürt sorunu en önemlisi siyasi ahlak sorunudur. Gittiler, Batman’da, Siirt’e, Diyarbakır’da farklı konuştular, Edirne’de Trabzon’da farklı konuştular. Önce buradan başlamak lazım.”

‘PERFORMANS SİSTEMİNE SON VERECEĞİZ’

İnce, eğitimde performans sistemi ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını kaldıracaklarını söyledi. İnce, “Performans sistemi ve sözleşmeli öğretmenliğe son vereceğiz. Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili mahkeme kararı var” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.