MHP'den istifa eden Mersin Belediye Başkanı Kocamaz yeniden aday

MHP'den istifa eden Mersin Belediye Başkanı Kocamaz yeniden aday

MHP'den yeniden aday gösterilmeyince 20 Kasım günü partisinden istifa eden Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı.

MHP’nin büyükşehir için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday göstermesi üzerine partisinden istifa eden Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yeniden aday oluyor. Kocamaz, “Bizimle yola çıkan arkadaşlarımızı öksüz bırakmamak ve onların ısrarlarının sonucunda yeniden aday olarak Mersin’e hizmet startını verdiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz”dedi.

Kocamaz, kentin Mut ilçesinde tamamlanan projeler için düzenledikleri törende, 30 Mart’taki yerel seçimlerde adaylığını açıklayıp şöyle konuştu: “Mersin kontenjan istemiyor demiştik. Mersin iyi bir araştırmayla adaylarının Mersin’den olmasını talep ediyor demiştik. Ama halkı bir kenara iterek, halka sormadan, halka rağmen siyaset yapmaya çalıştığınızda halk da tavrını koyuyor ve girdiğiniz seçim hüsranla sonuçlanabiliyor.

Mersin’in her tarafında insanlar bize yapılan bu uygulamanın bir haksızlık olduğunu ifade ediyor” diyen Kocamaz, “Hangi siyasi partiden olursa olsun bizimle yol yürüyeceğini ve mutlaka bir şekilde aday olmak mecburiyetinde olduğumuzu ifade ediyor. Elbette büyük mücadeleler içerisinden geçmiş, hatta şu an kurşunlardan, bombalardan kurtulduğu için uzatmaları oynayan bir kardeşiniz olarak böyle bir haksızlığı, vefasızlığı hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bizimle yola çıkan arkadaşlarımızı öksüz bırakmamak ve onların ısrarlarının sonucunda yeniden aday olarak Mersin’e hizmet startını verdiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocamaz, “Aslında yapılan bu hareket sadece bana değil 1994’ten bu yana bizimle yol yürüyen, bize güvenen ve Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla yola çıktığımız tüm Mersinlilere yapılmış bir harekettir. Dolayısıyla ben bütün Mersinli hemşehrilerimi, Mersin tarihinde ilk defa bir yürük çocuğunun Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yönetime gelmesine rahatsız olanlara karşı birlik ve beraberliğe davet ediyorum” dedi.

Kocamaz, MHP’den yeniden aday gösterilmeyince 20 Kasım günü basın toplantısı düzenleyerek partisinden istifa etmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.