'Merkel liderliği bırakıyor'

'Merkel liderliği bırakıyor'

Bavyera ve Hessen eyaletlerindeki seçimlerinde ciddi oranda oy kaybeden Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisi CDU'nun aralık ayındaki kurultayında yeniden lider adayı olmayacağını açıkladı.

Son genel seçimlerde ve eyalet seçimlerinde büyük oranda oy kaybeden Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) başkanlığını bırakacağı belirtildi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir CDU kaynağına göre, Merkel parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda ‘aralık ayında düzenlenecek parti kurultayında yeniden lider adayı olmayacağını’ söyledi. Alman basını da aynı haberi farklı kaynaklara dayandırarak son dakika olarak duyurdu.

Angela Merkel 2000 yılından bu yana CDU liderliğini yapıyordu. Bu görevi bırakmasının, parti içinde çetin bir başkanlık yarışını tetiklemesi bekleniyor.

AVRUPA KOMİSYONU İDDİASI

Merkel son olarak Bavyera ve Hessen eyaletlerinde oy kaybetmişti. Almanya Başbakanı’nın, Hessen’deki sonuçlardan memnun kalmaması halinde Almanya içindeki siyaseti bırakarak Avrupa Komisyonu başkanlığına aday olacağı iddia edilmişti.

OYLARI NE ORANDA DÜŞTÜ?

Merkel’in lideri olduğu CDU’nun ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) 1962 yılından bu yana Bavyera’da ilk kez eyalet parlamentosundaki çoğunluğunu kaybetmiş, dün Hessen eyaletinde düzenlenen seçimlerde de CDU sandıktan birinci parti çıkmasına rağmen 2013’e kıyasla 11,3 puan kaybetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.