Merkel düştü ama ayakta!

Merkel düştü ama ayakta!

Almanya'da genel seçimlere altı hafta kala, Başbakan Angela Merkel'in destek oranı bir ayda 10 puan birden düştü. Ancak Merkel'in seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Almanya’da 24 Eylül’deki genel seçimler öncesinde son anketler, Başbakan Angela Merkel’in destek oranının 10 puan birden düştüğünü ortaya koydu. Ancak Merkel hâlâ, Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı Martin Schulz’un 26 puan önünde.

Infratest dimap şirketinin yayınladığı ankete göre, dördüncü defa başbakan adayı olan Merkel’in destek oranları bir ayda yüzde yüzde 69’dan yüzde 59’a geriledi. Ancak bu düşüşe rağmen Almanya’da Merkel için “Korkacak bir şeyi yok” yorumu yapılıyor. Zira Sosyal Demokratların Başbakan adayı Martin Schulz’un da destek oranı bir ayda dört puan gerileyerek yüzde 33’e düştü.

Ankete göre, Merkel’in partisi Hristiyan Demokratlar’ın destek oranı da bir puan gerileyerek yüzde 39’a düştü. İktidardaki ‘büyük koalisyon’un ortağı olan Sosyal Demokratların oy oranıysa yüzde 24 olarak görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.