Meral Akşener: Kadınlarımızdan ve başörtüsünden elinizi çekin

Meral Akşener: Kadınlarımızdan ve başörtüsünden elinizi çekin

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, başörtüsü tartışmalarına son verilmesini istedi. "Her seçim yaklaştığında, 'başörtüsü' tartışması çıkarmaktan vazgeçin" diyen Akşener, "Kadınlarımızdan ve başörtüsünden elinizi çekin" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsü tartışmalarına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Akşener, “Yeter artık! Kamplaştıran siyasete son verin. Her seçim yaklaştığında, sandıktan ‘başörtüsü’ tartışması çıkarmaktan vazgeçin. Değneğin iki ucuna da çağrımdır. Kadınlarımızdan ve başörtüsünden elinizi çekin!” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli kadın personele başörtüsü serbestliği getiren düzenlemenin durdurulması için Danıştay’da görülen davada savcı, “kamu hizmetinin ana ilkelerinden olan tarafsızlık ilkesinin idarece öncelikle gözetilmesinin gerekmesi nedeniyle” gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını istemişti. Kararını açıklayan Danıştay 2’nci Dairesi, yürütmenin durdurulması talebini reddetmişti.

Danıştay savcısına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturmuşken, anayasayla, yasalarla her şey yerine oturmuşken, sana ne oluyor da, bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun. Çünkü bunlar eski Türkiye’den kalma ürünler” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.