Meksika'da 8 büyüklüğünde deprem

Meksika'da 8 büyüklüğünde deprem

Meksika açıklarında 8.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi... Tsunami alarmı verildi...

Amerikan Jeoloji Kurumu (U.S. Geological Survey) Meksika’nın güney kıyılarında 8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Meksika’nın başkenti Mexico City’de binaların sarsıldığı ve insanların sokaklara döküldüğü belirtildi. Depremde en az beş kişinin öldüğü açıklandı.

Reuters, depremin merkezinin Pijijiapan kasabasının 123 km güneybatısı olduğunu ve derinliğin ise 33 km olduğunu aktardı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise tehlikeli tsunami dalgalarının görülebileceğini söyledi.

Meksika’nın yanı sıra, El Salvador, Kosta Rika, Guatemala, Nikaragua, Panama ve Honduras’ta tsunami uyarıları yapıldı. Meksika’nın başkenti Mexico City’de de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.

Reuters haber ajansına konuşan Luis Carlos Briceno, “Daha önce toprağın böylesine şiddetli biçimde hareket ettiğine hiç tanık olmamıştım” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.