Mehmet Şimşek: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz

Mehmet Şimşek: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ortada vadede enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceklerini söyledi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Mehmet Şimşek, “Ekonomide II. çeyrekte başlayan yeniden dengelenme, yılın II. yarısında para politikası, makro ihtiyati tedbirler ve mali disiplin ile ivme kazanarak devam edecek. Ortada vadede yapısal reformların desteği ile altın hariç cari açığı yüzde 3’ün altına, enflasyonu tek haneye düşüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞANLARIMIZI, EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK’

“AK Parti hükümetlerinden önceki 10 yılda ortalama enflasyon yüzde 70’in üzerinde” diyen Şimşek, şöyle devam etti:

Hükümetlerimiz döneminde enflasyonu tek haneye düşürdük, 2017 sonlarına kadar orada tuttuk. Liradaki değer kaybı (iç ve dış şokların etkisi ile) ve tüm dünyada yükselen petrol fiyatları belirleyici oldu. 2002’de net asgari ücret sadece 184 lira idi. AK Parti hükümetlerimiz döneminde asgari ücret nominal olarak yüzde 770, reel olarak da yüzde 126 arttırdık. Hükümetlerimiz döneminde işçilerimizi, emeklilerimizi ve memurlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.