Mecit Baskın mezarı başında anıldı

Mecit Baskın mezarı başında anıldı

İHD ve ÖHD Hakkari şubesi üyeleri, 1994 yılında faili meçhul cinayette kurban giden Mecit Baskın’ı katledilişinin 27’nci yıldönümünde mezarı başında andı.

Ankara Elmadağ ilçesinde 1994 yılında nüfus müdürü olan Mecit Baskın görev yaptığı nüfus müdürlüğünde kaçırılarak katledildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Temsilciliği üyeleri Mecit Baskın’ın katledilişinin 27’nci yıldönümünde mezarı başında andı. Anmaya oğlu Eren Baskın da katıldı.

Hakkari Yüksekova ilçesine bağlı Civyan köyünde bulunan mezarlıkta düzenlenen anma öncesinde İHD ve ÖHD’liler mezarlığa çelenk bıraktı.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

İHD Hakkari Şubesi üyesi Sibel Çapraz, “İHD olarak faili meçhul cinayetlerin davasının takipçisi olacağız. Umut ediyoruz ki bir daha böylesi olaylar yaşanmaz. Hiçbir çocuk annesiz ve babasız kalmasın diye mücadele etmeye devam edeceğiz. Ailenin, sevdiklerinin ve dostların başı sağ olsun” dedi.

FAİLLER YARGILANSIN

Mecit Baskın ve tüm faili meçhul cinayetlerde faillerin yargılanması için sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getiren İHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Yusuf Ozan Çobanoğlu ise, “Bizden önceki hak savunucuları 28 yıl boyunca mücadele ettiler. Şimdi bizler mücadele bayrağını devir aldık, mücadeleyi büyütmeye ve devam ettirmeye kararlıyız. Faillerin yargılanması için elimizden geleni yapacağımızı buradan bir kez daha tekrarlıyoruz. Bütün faili meçhul cinayetlerin failleri yargılansın adalet yerini bulsun” çağrısında bulundu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.