Mariupol'da ateşkes ihlalleri: Tahliye operasyonu durduruldu

Mariupol'da ateşkes ihlalleri: Tahliye operasyonu durduruldu

Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'dan sivillerin tahliyesinde bugün de sorun yaşanıyor. Taraflar, birbirini ateşkes ihlaliyle suçladı.

Ukrayna'nın doğusunda bulunan liman kenti Mariupol'da sivillerin tahliye edilmesi için sağlanan ateşkes ikinci gününde de sallantıda. Tahliyelerin durduğu belirtilirken, Rusya ile Ukrayna ateşkes ihlalleri nedeniyle birbirini suçladı.

Mariupol Şehir Konseyi, "Sivillerin planlanmış tahliyesi, Rusya’nın saldırıları nedeniyle mümkün olmadı" açıklaması yaptı. Konsey, "İnsanları bu koşullar altında kentten çıkarmak son derece tehlikeli" ifadelerini kulandı.

Donetsk Halk Milisleri Sözcüsü Eduard Basurin ise Ukrayna tarafının Mariupol ve Volnovaha’daki sivillerin tahliyesi için ateşkes rejimine uyulması yönünde garanti vermeyi reddettiğini söyledi. Rusya tarafı ayrıca, şu ana dek yaklaşık 300 kişinin tahliye edildiğini de duyurdu.

Mariupol kentinde dün ilan edilen ateşkes karşılıklı saldırılar nedeniyle uygulanamamış, sivillerin tahliyesi için bugün yerel saatle 10.00-21.00 arasında yeniden geçici ateşkes kararı alınmıştı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.