Mardin'i İzmir'e taşıyorlar

Mardin'i İzmir'e taşıyorlar

İzmir'de İskender Akan ve Alaattin Akan isimli iki kuzen Mardin'den toplu satın aldıkları kavun ve acurları İzmir'de satıyor.

İZMİR - İzmir'in Buca İlçesi'nde 10 yıla yakındır seyyar satıcılık yapan İskender Akan (33) ve Alaattin Akan (35) isimli kuzenler, Mardin'den toplu olarak satın aldıkları kavun ve acurları İzmir'de satarak, geçimlerini sağlıyor.

Akan kuzenler, hem geçimlerini sağlıyorlar hem de bölgelerinden göç eden yurttaşların yetişen bostan ürünlerine olan özlemlerini giderdiklerini de söylüyor.

Yaptıkları işten dolayı mutlu olduklarını dile getiren kuzenler, Midyat'a bağlı köylerde acur ve kavunun kilosunu toplu olarak 1. 5 TL satın alıp, İzmir'de 2.5 TL satarak, nakliye masrafı da düştükten sonra kilo başına ortalama 50 kuruş kazanıyorlar.

Tır kasasında ilk etapta 8 ton kavun ve acur getiren kuzenler, yurttaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Kuzenler, ilk kez getirdikleri ürünlerin satışlarının istedikleri gibi gitmesi takdirinde ise kendi bölgeleri ve İzmir arasında "ticaret köprüsü" olmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.