Macron: Türk gemileri, Suriyeli paralı askerler eşliğinde Libya'ya girdi

Macron: Türk gemileri, Suriyeli paralı askerler eşliğinde Libya'ya girdi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türk gemilerinin "Suriyeli paralı askerleri Libya'ya taşıdığını" iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Libya iç savaşın sona erdirilmesi konusunda yapılan konferansta verdiği sözleri tutmadığını öne sürdü.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le Paris’te gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Türkiye’nin Berlin’de düzenlenen Libya Konferansı’nda verdiği sözleri tutmadığını savunan Macron, “Geride bıraktığımız günlerde Türk gemilerinin, Suriyeli paralı askerler eşliğinde Libya’ya girdiklerini gördük” ifadelerini kullandı.

‘BU VERİLEN SÖZÜ TUTMAMAKTIR’

Bunun Berlin’deki anlaşmanın “açık ve ağır şekilde ihlali” olduğunu belirten Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin Konferansı’nda taahhüt ettiği tutumun tam aksi olduğunu ifade etti.

Macron, “Bu verilen sözü tutmamaktır, bu Libya’nın egemenliğine bir saldırıdır, bu tüm Avrupalıların ve Sahel Bölgesi’nde yaşayanların güvenliklerine bir saldırıdır. Bunu burada vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, 19 Ocak’ta düzenlenen Libya konferansına katılan 16 ülke ve uluslararası organizasyon Libya iç savaşına dışarıdan müdahale edilmemesi yönünde anlaşma sağlamıştı. Bu kapsamda Libya’ya silah ve asker gönderiminin durdurulması ve bir barış sürecinin önünün açılması konusunda uzlaşılmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.