Lice'de dört yurttaşa işkence: Askerler hakkında suç duyurusu

Lice'de dört yurttaşa işkence: Askerler hakkında suç duyurusu

Ortaya çıkan görüntülerde, 3 kişinin ters kelepçe takılarak yere yatırıldıkları, bir kişinin ise oturmuş halde bir askerle konuştuğu görülüyor. Çobanlardan Hanifi Yalavuz, "Bizi yere yatırıp başımıza tekmelerle vurdular” dedi.

Diyarbakır Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 3 Haziran'da hayvanlarını otlatan yurttaşlara şiddet uygulayan askerler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu: Takipçisi olacağız

Baronun yazılı açıklamasında, hukuki sürecin takipçisi olunacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Lice'de kolluk görevlileri olduğu belirtilen kişilerce işkence, insanlık dışı ve kötü muamele yasağını ihlal edici, hürriyetlerinden yoksun bırakılarak fiziki ve sözlü saldırıda bulunulduğu iddialarına ilişkin olarak mağdurların baromuza başvurusu üzerine 'İşkence ve Kötü Muamele', 'Kasten Yaralama', 'Tehdit', 'Hakaret' ve 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma' suçlarından suç duyurusunda bulunuldu."

ÖHD: İşkence, cezasızlık politikasının bir sonucu

ÖHD Diyarbakır Şubesi'nin yazılı açıklamasında ise, "İşkence, her koşulda mutlak olarak yasaktır. Etkin soruşturma yürütülmesi gerekmektedir. Kolluğa verilen sınırsız yetki ve yargı sistemindeki cezasızlık politikasının bir sonucudur" denildi.

ÖHD, hukuksal sürecin takipçisi olacağını belirterek, askerler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.