Lavrov: Ukrayna, görüşmeleri ABD’nin emriyle erteliyor

Lavrov: Ukrayna, görüşmeleri ABD’nin emriyle erteliyor

Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili Lavrov, “Rusya yaptırımlara hazırlıklıydı ama sporcuların, gazetecilerin ve kültür endüstrisi temsilcilerinin hedef alınmasını beklemiyordu” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile bugün yapılması beklenen ikinci tur görüşmelere ilişkin, “Ukrayna tarafı görüşmeleri, ABD’nin bu yöndeki emri nedeniyle erteliyor" dedi.

TASS haber ajansı bu sabah diplomatik kaynaklardan aktardığı haberinde, bugün gerçekleşmesi beklenen ikinci Rusya-Ukrayna müzakere görüşmesinin ertelendiğini yazdı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Rusya heyetinin müzakerelerde ikinci tur için hazır olduğunu ancak Ukrayna tarafının gelip gelmeyeceğinin belli olmadığını söyledi.

Ukrayna konuyla ilgili açıklama yapmadı.

  • Rusya ve Ukrayna’nın müzakerelerin ikinci turunu bugün gerçekleştirmesi bekleniyordu. İlk görüşmenin ardından, bu ikinci görüşmenin Belarus-Polonya sınırında yapılacağı açıklanmıştı.

“Yaptırımlara hazırdık ama…”

Sputnik’in haberine göre Lavrov, ülkesinin Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

“Batı, Rusya'nın yeni Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulmasına ilişkin taleplerini hayata geçirmeyi reddetti” diyen Lavrov, “Üçüncü Dünya Savaşı, nükleer silahların kullanılacağı yıkıcı bir savaş olacak. ABD Başkanı Biden deneyimli biri ve daha önce savaşa tek alternatifin yaptırımlar olduğunu söylemişti” dedi.

Rusya'yı hedef alan yaptırımlarının boyutu hakkında konuşan Lavrov, “Rusya yaptırımlara hazırlıklıydı ama sporcuların, gazetecilerin ve kültür endüstrisi temsilcilerinin hedef alınmasını beklemiyordu” diye konuştu.

Lavrov, “Çok sayıda dostumuz var, izole edilebilmemizin imkanı yok” yorumunu yaptı.

Ayrıca, Ukrayna'da kurulacak hükümetlerin ülkedeki tüm etnik grupları temsil etmesi gerektiğini belirtti. Lavrov, Kırım'ın Rusya'nın parçası olduğunu ve bu konunun tartışmaya açık olmadığını da ekledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.