Kremlin'den Biden'a 'savaş suçlusu' yanıtı: Affedilemez

Kremlin'den Biden'a 'savaş suçlusu' yanıtı: Affedilemez

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin için ilk kez 'savaş suçlusu' ifadelerini kullandı. Washington'ın söyleminde ciddi bir değişime işaret eden bu sözler Kremlin'in tepkisini çekti.

Rusya ile ABD arasındaki Ukrayna geriliminde 'savaş suçlusu' polemiği yaşanıyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya lideri Vladimir Putin'i 'savaş suçlusu' diye tanımlaması Kremlin'den sert tepki çekti.

Biden yönetimi bu tanımlamayı şu ana dek kullanmaktan kaçırıyordu. Ancak ABD Başkanı Beyaz Saray'daki bir etkinlikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Putin için "Bence bir savaş suçlusu" dedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ABD Kongresi'ne hitabından sonra gelen bu açıklama Beyaz Saray'ın söyleminde ciddi bir değişime işaret ederken, Kremlin'den yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Biden'in sözlerinin 'kabul edilemez ve affedilemez bir söylem' diye niteledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçtiğimiz günlerde ülkesinin 'Rus güçlerinin kasten sivilleri hedef alıp almadığı konusunu yakından incelediğini' söylemişti. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise dün Biden'ın sözlerine dair gelen soruya yanıtında, 'ABD Başkanı'nın kalpten ve televizyonlarda gördüüü, acımasız bir diktatörün yabancı bir ülkeyi işgali sırasındaki barbarca hareketlerinden' dolayı bu sözleri söylediğini belirtti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.