Kremlin: Venezuela'nın meşru başkanı Maduro'dur

Kremlin: Venezuela'nın meşru başkanı Maduro'dur

Rusya, Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaido'nun geçici devlet başkanlığını ilan etmesi sonrası ABD'nin başını çektiği cepheye karşı ağırlığını koyuyor.

Venezuela’da muhalefet lideri Juan Guaido’nun geçici devlet başkanlığını ilan edip Latin Amerika’daki sağ iktidarlar ile ABD ve AB’nin desteğini alması sonrasında, Rusya ağırlığını Devlet Başkanı Nicolas Maduro’dan yana koyuyor.

Rus Dışişleri’nin Maduro’ya tam destek verip ABD’yi askeri müdahaleye karşı uyaran açıklamasından sonra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ofisi Kremlin’den de benzer bir açıklama geldi.

“Venezuela’nın meşru devlet başkanı Maduro’dur” denilen açıklamada, “Venezuela’ya dış müdahale kabul edilemez” çıkışı yapıldı. Kremlin, ABD’nin adımlarını ‘iktidarı gasp etme girişimi’ olarak niteleyip, “Askeri müdahaleden söz etmek çok tehlikeli” vurgusu yaptı. Açıklamada, Venezuela’nın Rusya’dan herhangi bir askeri destek talep etmediği de belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump dün askeri seçeneği düşünüp düşünmediğine dair bir soruya, “Bir şeyi düşünmüyoruz ama her seçenek masada” yanıtını vermişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.