Koca'dan "eksi vaka sayısı" açıklaması: Senkronizasyon hatası!

Koca'dan "eksi vaka sayısı" açıklaması: Senkronizasyon hatası!

"Problemin" 14 Nisan'dan beri yaşanan senkronizasyon hatasından kaynaklandığını söyleyen Bakan Fahrettin Koca, toplam aktif vaka sayısının 17 bin 259 olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aktif vaka sayılarının matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi üzerine açıklamada yaptı.

"Problemin" 14 Nisan'dan beri yaşanan senkronizasyon hatasından kaynaklandığını söyleyen Koca, toplam aktif vaka sayısının 17 bin 259 olduğunu belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisan'dan beri yaşanan senkronizasyon hatası, Aktif vaka sayısı matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17.259'dur" dedi.

"Aktif vaka sayısı düşüyor"

Bakan Koca, "İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz" diye ekledi.

Bakanlık verilerine tepki gösterenlere de yanıt veren Koca, şunları söyledi:  "Durumu daha 'ağır' ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz" dedi. 

"Tekrar eksiye düşebilir"

Sağlık Bakanlığı verilerindeki hatayla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren uzmanlardan Prof. Dr. Fatih Tank, Koca'nın Twitter'daki açıklamasını alıntılayarak "Fark etmeseydik, senkronizasyon problemi fark edilecek miydi bilemiyorum" dedi ve ekledi: "Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Şu an 17.259 olan aktif vaka sayısı, bu trend ile 10 gün içerisinde tekrar eksiye düşebilir."

Ne olmuştu?

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 29 Nisan 2022 verilerinde, bin 924 yeni vaka tespit edildiği, dokuz kişinin hastalık sebebiyle hayatını kaybettiği, 8 bin 302 kişininse iyileştiği duyurulmuştu.

Verilere göre; salgının başından beri açıklanan vaka sayısı 15 milyon 30 bin 321'e, can kaybı 98 bin 760'a, iyileşen hasta sayısıysa 14 milyon 936 bin 277'ye ulaşmıştı.

Açıklanan bu veriler de Türkiye'deki aktif vaka sayısının eksi 4 bin 716 olduğunu ortaya koyuyordu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.