Koca: Cumadan itibaren 18'inden gün almış herkes randevu alabilecek

Koca: Cumadan itibaren 18'inden gün almış herkes randevu alabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ağır bedeller ödedik, ama güzel günlere çok ama çok yaklaştık. Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilecek" dedi.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Koca, "Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilecek" dedi.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

BU BÖLÜMDE ÇOK CANIMIZ YANDI:

Salgını dört döneme ayırıyoruz. İlki, salgına hazırlık dönemiydi. Ülkemizdeki ilk vakayı hastalık ortaya çıktıktan üç ay sonra gördük. İkinci bölüm ise virüsten nasıl korunacağımızı öğrenme dönemiydi. Üçüncü dönem ise hastalıkla mücadele dönemiydi. Salgın ilerledikçe, hastaları nasıl tedavi edeceğimizi öğrenmeye başladık. Bu bölümde çok canımız yandı, yeni düşmana büyük kayıplar verdik.

Dördüncü bölüm ise salgının kontrolünü ele alarak aşılama programımızın başladığı, salgının gerileyip insanlığın ve bilimin kazanmaya başladığı aşama. Şu an bu aşamadayız ve salgının kısa sürede son bulacağına inancım tam.

KURTULMANIN EŞİĞİNDEYİZ:

Salgınla karşılaşmadan önlemler aldık, salgından toplumumuzu korumak için tedbirler aldık ve şimdi de aşıyla salgından kurtulmanın eşiğindeyiz.

KAYIP BUNDAN DAHA BÜYÜK:

Salgın sebebiyle 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Salgın sebebiyle ertelenen sağlık hizmetleri nedeniyle yaşadığımız kayıp bundan çok daha büyük. Bu durumun temel sebebi salgın dışında sağlık hizmetinin yavaşlaması ya da vatandaşlarımızın salgın dışındaki sebeplerden hastaneye gitmelerinden imtina etmeleridir. Biz Covid-19 ölümlerini DSÖ'nün belirlediği kriterlere göre tespit edip 50 bin kaybımız var derken, dolaylı nedenlerle en az bir bu kadar daha vatandaşımızı kaybettik. Üzücü olan, hastalığı geçirmiş kişileri hastalığın bıraktığı hasarlar ile neyin beklediği konusudur.

GÜZEL GÜNLERE ÇOK YAKLAŞTIK:

Ağır bedeller ödedik, ama güzel günlere çok ama çok yaklaştık. Lütfen herkes aşısını olsun."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum