Kobani'de IŞİD vahşetinden geriye kalan yetim çocuklar

Kobani'de IŞİD vahşetinden geriye kalan yetim çocuklar

IŞiD'in sızarak saldırı yapması sonucu 200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği Kobani'de IŞİD vahşetinin ayrıntıları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

Henüz 1 yaşındaki Maya Esmer ile 3 yaşındaki Roza Esmer Kobani'nin Berxbotan köyünden. Kobani'ye sızan IŞİD'li bir grup, çarşamba günü sabaha doğru Berxbotan köyüne girerek genç yaşlı, kadın çocuk ayırt etmeden 26 kişiyi katletti.

Katliamı fark eden Fatma Esmer, kızları Maya ile Roza'yı kucağına alarak evden uzaklaşmaya çalıştı. Çocukları için bedenini siper eden Fatma göğsünden vurularak evin avlusunda hayatını kaybetti. Saldırı sırasında üç yaşındaki Roza'nin sol eline kurşun isabet etti iki parmağı koptu. Evde çıkan yangın sonucu 1 yaşındaki Maya'nın da kalçasında yanıklar oluştu.

SURUÇ’TA GÖNÜLÜ ANNELER YETİM ÇOCUKLARA BAKIYOR

Esmer kardeşler katliamdan sağ kurtulan köy halkı tarafından önce Kobani'ye sonra da Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ameliyat edildikten sonra Maya ile Roza Suruç'ta bulunan gönüllü annelere teslim edildi. Ancak IŞİD saldırısında yetim kalanlar sadece maya ve Roza kardeşler değil. 5 yaşındaki Yasemin de katliamda yetim kalan çocuklardan. Yasemin' gibi onlarca çocuğun yetim kaldığını söyleyen gönüllü anneler, 'bu çocukların bir kısmı anne ve babalarının ölümüne tanıklık etti. Kimseyle konuşmuyor, yemek yemiyorlar. Çoğu yaralı olan bu çocuklar bize IŞİD vahşetini gösteriyor.' diyor.

SURUÇ HALKI HASTANEYE GİTMİYOR

Öte yandan Kobani'den Türkiye'ye tedavi için gelen 160 kişiden 1'i çocuk, 2 kadın olmak üzere 5 kişi tedavi sırasında hayatını kaybetti. 157 kişinin tedavi gördüğü hastanede bütün personel üç gündür aralıksız çalışıyor. Hastane yönetimi ise Kobani saldırısı sonrasında Kobanililerin rahat tedavi görmesi için Suruç halkının acil poliklinik dışında hastaneye muayene için gelmediğini belirtiyor.

KOBANİ'DE KONTROL YPG'DE

Öte yandan üç gündür çatışmaların devam ettiği Kobani'de ise şehir kontrolünün YPG'te geçtiği, IŞÎD'lilerin saklanma ihtimaline karşı YPG güçlerinin şehirde güvenlik tedbirlerini artırdığı öğrenildi.

cocuk1.jpg

İDRİS EMEN / RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.