Kış geldi bu sektörde işler arttı

Kış geldi bu sektörde işler arttı

Hakkari’de yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden ayakkabı tamirciliği, kışın girmesiyle yeniden iş yoğunluğu yaşamaya başladı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi’nin yanındaki sokakta bulunan küçücük atölyede ayakkabı tamirciliği yapan 12 yıllık ayakkabı tamircileri Metin ve Bedri Bor, baba yadigarı olan ayakkabı tamirciliğinin eskiden güzel bir meslek olduğunu, şimdilerde unutulmak üzere olan meslekler arasında girdiğini söylediler.

Kışın gelmesi ve kar yağışlarının başlamasıyla vatandaşlar geçen yıl giydikleri kışlık ayakkabıları tamir ettirmek için atölyeye getirerek tamir ediyor. Öğretmeninden işçisine, gencinden yaşlısına öğrenciler ve dar gelirli ailelerin uğrak mekânı olan atölyede şimdiler işler yoğun.

3 yıllık ayakkabı tamircisi olduğunu söyleyen Bedri Bor, ayakkabı tamirciliğine eskisi gibi rağbet olmadığını, kışın gelmesi ile birlikte vatandaşların eski ayakkabılarını tamir etmek için atölyeye akın ettiğini belirtti.

Baba yadigârı mesleği sürdüren 12 yıllık ayakkabı tamircisi Metin Bor ise kışın gelmesi ile birlikte işlerinin açıldığını söyledi.

Bor, Hakkari’nin el sanatına dayalı tek sanatının ayakkabı tamirciliği olduğunu belirterek, bu sanatı yaşatmaya çalıştıklarını ve aynı zamanda geçimlerini bu meslek üzerinden sağladıklarını kaydetti.

Atölyeye uğrayan vatandaşlar da geçen seneden kalma kışlık ayakkabılarının tamiri için atölyeye geldiklerini ifade ederek, bu sanatın halen yaşatılmasının ekonomik durumları iyi olmayan vatandaşlar için sevindirici olduğunu kaydettiler. 

a2-035.jpg

a1-050.jpg

t1-039.jpg

1-20151205155535.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.