Kılıçdaroğlu: Ne istiyor Muharrem İnce?

Kılıçdaroğlu: Ne istiyor Muharrem İnce?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce vardı. İnce’nin adaylığını değerlendiren CHP lideri “Geçtiğimiz Cuma günü ezberleri yine bozduk. Cumhurbaşkanı adayımızı açıkladık. Sayın Muharrem İnce hem ülkenin hem de ülke sorunlarının kaynaklarını iyi bilen birisidir.” dedi.

‘ÇAĞDIŞI KALAN SİZSİNİZ’ 

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fransa’da aralarında geçmişte devlet yöneticisi olan bazı sanatçılar Kuran’dan bazı ayetlerin çıkarılmasını istiyor. Neymiş, çağdışı kalmış. Çağdışı kalan Kuran değil, çağdışı kalan sizlersiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

SİZ İSLAMİYETİ NASIL BÖYLE TANIMLARSINIZ? Fransa’da aralarında geçmişte devlet yöneticisi olan bazı sanatçılar Kuran’dan bazı ayetlerin çıkarılmasını istiyor. Neymiş, çağdışı kalmış. Çağdışı kalan Kuran değil, çağdışı kalan sizlersiniz. Sizin bu tavrınız El Kaide, El Nusra, IŞİD düşüncesidir. Onlara destek veriyorsunuz siz. Bütün kitaplara saygımız var. Eğer siz inançları kullanarak terör estiren IŞİD’e, El Kaide’ye destek vermek istiyorsanız, bu söylemlerinize devam ediniz. İslam’ın barış dini olduğunu bütün dünya biliyor. İslamiyet’te liyakat, barış, huzur vardır. Siz İslamiyet’i nasıl böyle tanımlarsınız?

İNCE UMUDU ÖĞRETTİ: Muharrem İnce, kavga istemiyor. Buyrun televizyonlarda tartışalım diyor. Bu neyin işaretidir. Bu 80 milyonu kucakladım bunun işaretidir. İnce Adalet istiyor. Adaleti sağlayacağım diyor. Ama onlar rahatsızlık duyuyorlar. Muharrem İnce’nin bir başka özelliği daha var. Muharrem İnce öğretmen. Bu ülkenin binlerce çocuğuna ders verdi. Fiziği matematiği öğretti. Umudu öğretti. Öğretmenlerin çilesini en iyi bilen kişidir. Çocuğunu okula gönderen anne babaların çektiği çileyi bilen en iyi kişidir.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.