Kılıçdaroğlu: Lince dokunulmazlık getiriliyor

Kılıçdaroğlu: Lince dokunulmazlık getiriliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'terörle mücadele' gerekçesiyle sivillere yargı muafiyeti getiren son KHK'yi eleştirerek, "Linci yapanlara ömür boyu dokunulmazlık veriyorlar" dedi.

Hükümetin, TBMM’nin tatile girmesinin ardından geçen pazar günü çıkardığı 696 sayılı KHK’ye tepkiler sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlemeyle tutuklu ve hükümlülere tek tip kıyafet zorunluluğu getirilmesine karşı olduklarını belirterek, “Düzenlemeyi duyunca ‘Hoşgeldin askeri darbe dönemi’ diyorum. 12 Eylül’de bunu yapmışlardı” dedi.

Hürriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, ‘sivillere yargı muafiyeti’ getiren düzenleme için de “Linci yapana dokunulmazlık geliyor” yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, ”15 Temmuz günü ellerinde silah, mermi olmayan erler linç edilmişti. Onların ne kabahati vardı? Komutanlar yönlendirmişti. Sözlerini tutmadıkları gibi şimdi linci yapanlara ömür boyu dokunulmazlık veriyorlar. Hatta af getiriyorlar. Bu Anayasa’ya aykırıdır” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum