Kılıçdaroğlu: 2019'da gelip o adaları alacağım

Kılıçdaroğlu: 2019'da gelip o adaları alacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın her konuşmasında kendisine hakaret ettiğini belirterek, "Ben konuştukça beni tehdit ediyorlar. Sanıyorlar ki geri adım atacağım. Asla ve asla bir milim geri adım atmayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıkladığı Man Adası belgelerine ilişkin, “Niye Man Adası dedik? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için. Emekli, işçi için dedik. Niye vergi vermiyorsun arkadaş, hangi şirketi sattın? Tık yok. ‘Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor’ deniyor. Bütün belgeler var. Her şey gün gibi açık. İsteseler de bunları yok edemezler, çünkü olay uluslararası bankacılık sisteminin içine girmiş vaziyette. Türkiye’deki bankayı kapatsan yurt dışındaki banka var. Para oradan geldi. Herkes biliyor bütün bunları” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuştu. Konuşmasında, günün 24 saati Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin her türlü hakaretine maruz kaldıklarını belirten Kılıçdaroğlu “Ben konuştukça beni tehdit ediyorlar. Sanıyorlar ki geri adım atacağım. Asla ve asla bir milim geri adım atmayacağız. Bu milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacağım. Benim kitabımda yandaş yok vatandaş var. Hangi partiden olursa olsun mağdursa ben onun yanındayım” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Reza Zarrab aleyhine tek cümle kullanmadığını anlatırken, “Ben söylüyorum; Reza Zarrab, sahtekardır. Daha önce de söyledim. Reza Zarrab da aleyhime dünya kadar dava açtı. Tazminat davaları açtı. şu anda Yargıtay’da, dün avukatı telefon açmış; ‘biz davalardan vazgeçmek istiyoruz’ diye.  İster geç. ister geçme. Sahtekarın davası ne ise o davanın üzerine sonuna kadar gideceğim” diye konuştu.

‘2019’DA GELİP O ADALARI ALACAĞIM’

Ege adalarına ilişkin sözleri üzerine Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un “Sıkıysa gel al” dediğini hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “2019’da gelip o adaların hepsini alacağım” dedi.  CHP lideri, Yunan Bakanın bu çıkışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kalmasını da eleştirdiğini söyledi.

İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, İzmit’te bulunan bir fabrikanın işten çıkardığı işçileri de ziyaret etti. Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle Posco Assan’da 80 kişi işten çıkarılırken, Kılıçdaroğlu fabrikanın önünde eylem yapan işçilerle birlikte çay içip, sorunlarını dinledi. Örgütlenme hakkının anayasal ve evrensel bir hak olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, işçilerin bu hakkı elde edebilmek için büyük bedeller ödediğini söyledi. Emekçilerin yanında olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, verdikleri mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti.
(KOCAELİ-DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.