Kiev yakınlarında 900 kişinin cesedi bulundu

Kiev yakınlarında 900 kişinin cesedi bulundu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 52. gününde devam ederken Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde öldürülen sivillerin sayısı da netlik kazanmaya başlıyor.

Ukrayna polisi, başkent Kiev etrafında 900’den fazla öldürülmüş sivil bulunduğunu açıkladı. 

Kiev’deki bölge polis şefi Andriy Nebitov, öldürülen kişilerin sokaklarda terk edildiğini ya da geçici olarak defnedildiklerini söyledi. Nebitov, "Verilere göre; bu kişilerin yüzde 95’inin vurularak öldürüldüğünü, sokaklarda infaz edildiklerini anlıyoruz" dedi.

www.ukrhaber.com'da yer alan habere göre; Nebitov, her geçen gün enkaz altında ya da toplu mezarlarda cesede ulaşıldığını belirtti. 

Euronews'in aktardığına göre de Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna'nın Rus topraklarına saldırdığını iddia ederek Kiev'e yönelik füze saldırılarını yoğunlaştıracağı açıklamasını yaptı. Bu uyarı öncesinde üst düzey Amerikalı bir yetkili Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait batan gemisinin iki Ukrayna füzesiyle vurulduğunu düşündüklerini belirtmişti.

Moskova, tehdit içeren açıklamalarının gölgesinde Ukrayna'nın doğusunda yeni bir saldırıya hazırlanıyor. Kuşatma altındaki liman kenti Mariupol'de de çatışmalar sürüyor. Yerel halk Rus askerleri cansız bedenleri gömerken gördüklerini aktarıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.