Keremoğlu'nun kaybedilişinin üzerinden 20 yıl geçti

Keremoğlu'nun kaybedilişinin üzerinden 20 yıl geçti

Yüksekovalı İş adamı Kadir Keremoğlu’nun JİTEM tarafından kaçırılıp katledilişinin 20. yılı geride kalırken, Keremoğlu’nun yakınları geride kalan 20 yıla rağmen adalet arayışını sürdürüyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

HAKKARİ - 14 Nisan 1995 tarihinde "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve ekibi tarafından kaçırılan Yüksekovalı İş adamı Kadir Keremoğlu'nun, kaybedilişinin üzerinden bugün 20 yıl geçti. 

Yeşil ve ekibinin; Keremoğlu’nun kaybedilişinden önce Oğlu Senar Er’den (Keremoğlu)  istediği fidyeyi alamaması üzerine, Kadir Keremoğlu Van merkezde bir camiden çıkarken, JİTEM’in planladığı ve 34 ALL 82, 06 FH 600, 65 ER 279, 01 EA 600 plakalı araçların bulunduğu bir operasyonla kaçırıldı. 

Aile, yaptığı araştırmada Kadir Keremoğlu’nun  “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve ekibi JİTEM elemanları tarafından kaçırıldığını belirlediklerini ifade ediyorlar. 

Cemal Kulaksızoğlu’nun Lokman Çetin aracılığı ile kendilerine ulaşarak babalarının ellerinde olduğunu anlatan Keremoğlu’nun oğlu Bahattin Keremoğlu, bunun üzerine dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’a ulaşarak babası ile ilgili yardım istediklerini söyledi. 

Keremoğlu, 20 Nisan 1995 tarihinde Ankara’da Cemal Kulaksızoğlu ile bir araya geldiklerini belirterek, bu görüşmede Kulaksızoğlu’nun babasının yerinin söylemesi karşılığında, kendilerinden 1 milyon Mark istediğini yaptıkları pazarlıkla bu rakamı 750 bin Mark’a çektiklerini söyledi. 

Mehmet Ağar’ın bu anlaşmadan haberdar olduğunu ve olayın açığa çıkması için ayrı bir ekip görevlendirdiğini anlatan, Keremoğlu, tam görüşecekleri sırada Kulaksızoğlu’nun son anda görüşmeden vazgeçtiğini belirtti. 

Bu ilişkilerin deşifre olmasının ardından ne Mehmet Ağar ne de Cemal Kulaksızoğlu ile irtibata geçemediklerini belirten Keremoğlu, Mehmet Ağar’ın da bu ilişki ağının içinde olduğundan şüphe ettiğini söyledi.

Kaçırılıp kaybedilişinin üzerinden geçen 20 yıl rağmen kendisinden hiç bir şekilde haber alınamayan Kadir Keremoğlu'nun, cenazesinin nerede olduğu sırrını korurken, aile cenazenin bulunduğu yerin gösterilmesi karşılığında Şehmuz D. isimli JİTEM elemanına 300 milyar lira vermiş.

Keremoğlu ailesinin avukatı Hamdi Polat, dosyanın faili meçhul dosyalar arsasında yer aldığını, ailenin belli başlı bazı kişiler ile ilgili şikayetçi olmasına rağmen, 20 yıldır, sadece bu kişilerin ifadesine başvurulduğunu kaydetti. 

Şüpheli şahısların dönemin JİTEM elemanları olması nedeniyle, hiçbir şey ispatlanamadığının altını çizen Polat, dosya ile ilgili hiçbir cezai işlem yapılmadığını ifade etti. 

Polat, bütün faili meçhul cinayetlere karışan isimlerin başında bulunan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın bulunup, mahkemelerin önüne çıkartılmaması nedeniyle cinayetlerin aydınlatılmadığını söyleyerek,  bu tür dosyalarda dava süreçlerinin başlatılamadığını, dosyaların soruşturma aşamasında kaldığını kaydetti. 

6 ay önce, dosyayı anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını belirten avukat Hamdi Polat, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı beklediklerini sözlerine ekledi.

2-645.jpg

1-20150414115931.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.