Kentin temizliği 329 işçiyle yapılıyor

Kentin temizliği 329 işçiyle yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum" kampanyası kapsamında kentin ana arter ve bulvarlarının temizliği her gün 329 personelle yapılıyor.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum" kampanyası kapsamında kentin ana arter ve bulvarlarının temizliği her gün 329 personelle yapılıyor. Sabah 05.30'da işbaşı yapan temizlik işçileri, akşam saat 17.00'a kadar temizlik çalışmalarını 62 ana arterde sürdürüyor. Bir haftadır surların çevresinde ve burçlarda da temizlik çalışması yürüten belediye ekipleri, bir yandan da çöp kutuları monte ediyor.

Temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, şunları söyledi: "Çevre Koruma Şube Müdürlüğü olarak kentin temizliğinde toplam çalışan personel sayımız 329'dur. Kentin temizliğine sabah 05.30'da başlıyoruz, 09.30'da ara veriyoruz. Özellikle halkımızın en fazla gezmeyi dinlenmeyi tercih ettiği Sur bölgemizde temizlik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi toplam hizmet yürüttüğü ana caddeler 62 caddedir. Bu alanlarda hem temizlik çalışmalarını hem ihtiyaç halinde çöp kovası, çöp basketi, konteynır tahsis ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte temizlik kampanyasının daha çok ses getirmesi açısından koordineli çalışma halindeyiz. Çalışmalarımız sabah 05.30 itibariyle başlıyor, akşam 17.00'da sona eriyor."

'Burç temizliği tamamlanmak üzere'

Sorumlu oldukları 62 caddede eskimiş çöp kutularının yerine yenilerini taktıklarını kaydeden Baran, Diclekent, Doktor Sıtkı Göral, Gürsel, Sento, Turgut Özal ve Koşuyolu Caddelerindeki çöp kutularının montajının tamamlandığını belirtti. "Diyarbakır'ı Seviyorum, Kirletmiyorum" kampanyası kapsamında burçların ve surların çevresinin temizliğinin tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Baran, temizlik konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.