Kayıp yakınları Diyarbakır'da oturma eylemi yaptı

Kayıp yakınları Diyarbakır'da oturma eylemi yaptı

Kayıp yakınları Diyarbakır'da 521'inci oturma eylemini yaptı. Eylemde, 1994'te gözaltına alınan Kemal Mübariz’in akıbeti soruldu.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından “Kayıplar Bulunsun Failler yargılansın” sloganıyla yapılan oturma eylemlerinin 521’incisi gerçekleştirildi.

Eylemde, 1994 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde gözaltına alınan ve bir daha haber alınmayan Kemal Mübariz’in akıbeti soruldu.

Eylemden önce şube binasının bulunduğu sokağın polis tarafından abluka altına alındığı görüldü. Şube binasında gerçekleşen ve kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD yönetici ve üyeleri, İHD MYK Üyesi Mehmet Raci Bilici, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, kayıp yakınları ve insan hakları aktivistleri katıldı.

Eylemde, 1 Şubat 1994 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde özel harekat polisleri tarafından düzenlenen ev baskınında gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Kemal Mübariz’in akıbeti soruldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.