Kavgalı halkoyunları finalinde Yüksekova ekibi favoriler arasında

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Antep’te Büyükler Türkiye Şampiyonası düzenledi. Şampiyona olaylı bitti. Sonuçları kabul etmeyen Bingöl ekibi kavga çıkardı.

17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen iki kategoriden oluşan yarışmaya Türkiye genelinde 34 folklor ekibi katıldı. Yarışmanın favorileri arasında Hakkari, Van ve Bitlis ekibi vardı.

Hakkari adına Yüksekova’dan katılan ekip yarışmanın favori takımı içerisinde yer alıyor.

Hakkari ekibinin öğretmeni Süleyman Atalay, yaptığı açıklamada bölge kültürünü, folklorunu ve yöresel kıyafetleri kıras-fistan ile şel-şapik tanıtmak amacıyla yarışmaya katıldıklarını söyledi.

Bu yılki dans yarışması stilize ve folklorik bölümlerde tamamlandı.

Karadeniz, Anadolu, Ege ve Marmara Bölgesi ile Kürt illerinden gelen ekipler hünerlerini sergiledi.

Hakkari ekibinden Serhat Taşar, "16 saattir yol alıyoruz. İnşallah dereceye gireriz. İyi bir puan almayı umuyoruz" dedi.

Viyan Erez "Kıyafetlerimizi ve kültürümüzü göstermek için 16 saat yolculuk yaptık. Biz birinci olmaya gelmedik, karşımızda 34 takım daha var" şeklinde konuştu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen dans yarışmasında, kendi şehirlerinde dereceye giren takımlar büyük finale kalıyor.

Bingöl ekibi kavga çıkardı

Yarışmada finale kalan ekipler, oyunlarını sergiledikten sonra jüri üyeleri birinciyi seçmek için karar aşamasına geçti. Kocaeli ekibi birinci Van ekibi ikinci, Yalova ekibi ise üçüncü oldu.

İddiaya göre Bingöl ekibi, jürinin verdiği kararı beğenmedi. Sahneyi basan ekip, sandalye ve yumruklarla jüri üyelerine saldırdı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum