Kastamonu, Ankara, Burdur ve Çankırı'da eğitime kar engeli

Kastamonu, Ankara, Burdur ve Çankırı'da eğitime kar engeli

Etkili kar yağışı nedeniyle Kastamonu, Ankara, Burdur ve Çankırı'nın bazı ilçelerinde ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı ve sisin etkili olduğu karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Özellikle karayolunun yüksek bölgeleri olan Bakacak, Sarıçökek, Karanlıkdere ve Bolu kesiminde sis nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Bolu Dağı'nda kar yağışının gün boyunca devam edeceği bildirildi.
 

Eğitime kar engeli

 

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'da, merkeze bağlı 91, ilçelerden Araç'ta 71, Daday'da 40, Devrekani'de 48, Doğanyurt'ta 12, İhsangazi'de 22, Küre'de 31, Taşköprü'de 83, Tosya'da 30 olmak üzere toplam 428 köy yolu ulaşıma kapandı, merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Ankara'nın Elmadağ ve Nallıhan ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Elmadağ merkezde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı, Elmadağ'a bağlı 7 köy ve 3 mahallenin bağlantı yolu ulaşıma kapandı. Nallıhan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Burdur'un Çavdır, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildi.
Çankırı'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Orta ve Çerkeş ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği, iki ilçede de kar yağışının devam ettiği bildirildi.

Kuvvetli yağış

Yağışların sabah saatlerinde Antalya, Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakasında kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi kısıtlanması vb.) karşı yurttaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı yurttaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.