Karamollaoğlu: İnsanlar kopuyor iktidardan

Karamollaoğlu: İnsanlar kopuyor iktidardan

Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, AK Parti'nin seçmen desteğini kaybetmeye başladığını öne sürdü.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, İzmir’de e-miting düzenledi. Karamollaoğlu, sosyal medyadan canlı yayın yaparak soruları yanıtladı.

SAADET Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de ilk kez Sakarya’da uyguladığı e-miting sistemini bu kez İzmir’de gerçekleştirdi. Karamollaoğlu’nun İnciraltı’daki bir otelin toplantı salonunda yaptığı konuşması ve sorulara verdiği yanıtlar sosyal medyadan canlı yayınlandı.

ERDURAN: ABD’NİN VAGONUNDA SEYAHAT EDENLER BUNU SORAMAZ

Açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Bizler milli görüşçüyüz. Bizi diğer partilerden ayıran özellik birbirimizin kardeşi olduğunu anlayan anlayıştır” dedi.

Partileriyle ilgili olarak sosyal medyada yer alan iddialara yanıt veren Erduran, “Sosyal medya sayfalarında bizi bazı ithamlarla karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki ‘Saadet Partisi birilerinin vagonuna mı bindi?’ 16 yıldır Avrupa Birliği’nin, Amerika’nın, İsrail’in vagonlarında seyahat edenler bize bunu asla soramazlar” diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL ETMEK ZORUNDAYIZ

119 bin kişinin takip ettiği e-mitingde Temel Karamollaoğlu konuşmasına “Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Demokratik ülkelere gittiğiniz zaman seçime katılan partiler hemen hemen hemen eşit şartlarda yarışırlar. Medya partilerin fikirlerini mümkün olduğu kadar yansıtmaya çalışır. Ama bizde öyle değil, her şey bloklaşmış. Ben şunun dışında kimseye itibar etmem. İtibar etmeyi bir tarafa bırakalım mümkün olduğu kadar iyiyi kötü, kötüyü de iyi göstermeye çalışıyorlar. Bu memlekette bir huzur olacaksa çok farklı fikirlerimiz olmasına rağmen birbirimize tahammül etmek zorundayız. Birbirimize tahammül etmek, birbirimizi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Herkesi sevmeyebiliriz, ama sevmesek de herkesle oturup konuşmak icap eder.”

‘ADALET BOZULDUĞU ZAMAN HUZUR KALMAZ’

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun adaletin temin edilememesi ile bağlantılı olduğunu savunan Karamollaoğlu, “Bugünkü hükümetin en büyük problemi çelişkiler yumağı haline gelmesidir. Politikalarının tamamı çelişki. Kendileri de yanlış yaptıklarını itiraf ettikleri halde o yanlışta ısrar ediyorlar. Bunu kabullenmek mümkün değildir” dedi.

“Adalet bozulduğu zaman bir yerde huzur kalmaz” diyen Temel Karamollaoğlu, “Hak ve hukuk rafa kalkarsa insanlar kendi haklarını ikame ettirmek için yol aramaya başlarlar. Çatışma çıkar. Bu yüzden bizim vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz mesajlar bu bakımdan netleşti. Bu hükümetin mutlaka değişmesi icap eder. Bunun için de bütün vatandaşlarımızdan sandığa mutlaka gitmelerini istirham ediyorum. Bu ülkeyi değiştireceğine inandığınız, doğru adımlar atacağına inandığınız zihniyete oyunuzu verin” şeklinde konuştu.

‘TEŞKİLATLARDA DEĞİL, ZİHİNLERDE METAL YORGUNLUĞU VARDI’

AK Parti’deki metal yorgunluğu tartışmasının gündemden çıktığını belirten Karamollaoğlu, “Çünkü bir malzeme metal yorgunluğuna uğrarsa artık kullanılamaz. Aslında teşkilatlarında bir metal yorgunluğu yok, ama zihniyetinde var. Çünkü bir zihniyet metal yorgunluğuna maruz kalırsa artık problemleri çözemez, gerilemeye başlar” ifadelerini kullandı.

Seçmenin AK Parti’den “koptuğunu” öne süren Karamollaoğlu, “Bu, işin tabiatında var. O zaman paniklememek icap eder. Ama ben iktidarda kalacağım diye ısrar ederse milletin hışmına uğrar. Onun için insanlar kopuyor iktidardan. Bir zamanlar yüzde 50 gücün var zannediyordun, hakikaten de oy verdi insanlar. Ama bu şimdi geriledi, daha da gerileyecek” dedi.

‘BU ÜLKEYİ SÜREKLİ OHAL İLE YÖNETEMEZSİNİZ’

Hükümetin son dönemde uyguladığı politikaları eleştiren Karamollaoğlu, “Kendi kendilerine zarar vermelerinin ötesinde bugünkü politikalarıyla millete de zarar verir hale geldiler. Siz bu ülkeyi sürekli olarak OHAL ile yönetemezsiniz, eğer aradan 2 seneye yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen hala bu problemi çözemediyseniz bundan sonra emin olun hiç çözemezsiniz” diye konuştu.

İktidarın muhalif seslere tahammülü olmadığının söyleyen Karamollaoğlu, “Bugünkü iktidar yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Kendisini tasvip etmeyen kim varsa elimine etme yoluna gidiyor. O zaman adalet olmaz. Adalet ortadan kalkarsa adaletin zıddı tecelli eder. Yani zulüm olur” dedi.

‘CAMİLER İNŞA EDEREK MİLLETİN AHLAKINI DÜZELTEMEZSİNİZ’

Hükümetin “güzel ahlak adına” uyguladığı politikaların yetersiz olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Sadece imam hatip okullarına talebi artırarak, bir yere camiler inşa ederek memleketin ahlakını düzeltemezsiniz. Ahlak insanın yaşantısıyla, tavrıyla alakalıdır. Okullarda sadece güzel ahlak yazan kitapları okutarak öğretemezsiniz. Nesillerin yetişmesi ancak ondan önceki nesillerin örnek alınmasıyla olur. Örnek alınanlar eşkıya gibi bir tavır içerisindeyse, zorbaysa o zaman bu memlekette durulmaz.”

‘İŞ BU DÖNEMDE EHLİNE DEĞİL YANDAŞA VERİLİR OLDU’

“Ne yoksulluk ne de yapılan hatalar düzeltilebiliyor” diyen Temel Karamollaoğlu, “Öncelikle bir işin ehline verilmesi gerekir. İş bu dönemde ehline değil, yandaşa verilir oldu. Kim benimle beraber, kim bana itiraz etmez denerek iş dağıtılırsa siz, o memlekette huzuru, kalkınmayı temin edemezsiniz” dedi.

‘DEVLETİN YUVA KURANA DESTEK VERMESİ ÖNEMLİ’

Karamollaoğlu, kendisine sosyal medya üzerinden soruları da bilgisayardan okuyarak yanıtladı.

“Gençler evlenmek istiyor ama imkansızlıklar yüzünden evlenemiyor, bu konuda ne yapacaksınız” Karamollaoğlu, “Şahsen bana göre insanlar genç yaşta evlenmeli. Devletin bir yuva kurana destek vermesi burs kadar önemlidir. Biz bunu çok önemsiyoruz” yanıtını verdi.

“Adaletten saptığınızı görür ve düşünürsek, torpil, adam kayırma görürsek, sizi uyarma hakkımız var mı” diye soran bir izleyiciye Karamollaoğlu, “Sonuna kadar var” diyerek cevap verdi. Karamollaoğlu, soruları yanıtlamasının ardından İzmir milletvekilleri adaylarını tanıttı. (Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.