JP Morgan dolarda zirve bekliyor

JP Morgan dolarda zirve bekliyor

JP Morgan, Fed'in açıklamalarından destek bulan doların, ilk faiz artırımından 1-2 ay sonra zirveye ulaşmasını beklediklerini belirtti.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın Kur Strateji Direktörü Daniel Hui, doların yükselmesi için daha alan bulunduğunu belirterek, “Piyasalar hala fiyat keşfi modundalar. Dolar büyük ihtimalle Fed faiz artırımdan 1-2 ay sonra zirveye ulaşacaktır” dedi.

Piyasaların Fed’i yakalamaya çalıştığını çünkü şu anki döngünün daha önce hiç görülmediğini vurgulayan Hui, “Fed salgından kaynaklanan tedarik sorunları çözüldüğünde fiyat baskısının azalmasını bekliyor ama son zamanlarda bunun beklenenden uzun süreceğini düşünmeye başladı” yorumunda bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen haftaki açıklamaları, 2022 yılı içinde 5 kez faiz artırımına gidileceği beklentilerini kuvvetlendirmişti.

Öte yandan iç piyasada dolar güne 13,53, euro 15,11, sterlin 18,17 liradan başladı. 

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 13,58 lira, euronun satış fiyatı ise 15,15 lira olmuştu.

Altın fiyatları da haftaya hafif düşüşle başladı. Gram altın 778, çeyrek altın 1276, tam altın 5 bin 55 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı 1788 dolar.

Piyasanın en büyük kripto para birimi Bitcoin de son 24 saatte 900 dolar değer kaybetti. Bitcoin 36 bin 999 dolardan, Ethereum ise 91 dolarlık kayıpla 2510 dolardan işlem görüyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.