Joe Biden: Putin Irak'taki savaşı kaybediyor

Joe Biden: Putin Irak'taki savaşı kaybediyor

Dili sürçen ABD Başkanı Biden, Ukrayna yerine Irak diyerek, "Putin, Irak'taki savaşı açıkça kaybediyor" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "savaşı" kaybettiğini savundu. Wagner şirketine bağlı paralı askerlerin isyanıyla yaşanan krizin Putin’i ne derecede zayıflattığıyla ilgili yorum yapmak için erken olduğunu söyleyen Biden, Putin’i küresel çapta bir “parya” olarak nitelendirdi.

Amerika'nın Sesi Türkçe'de yer alan habere göre, Joe Biden, bugün Chicago ziyareti öncesinde Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Biden’a yöneltilen sorulardan biri, Rusya’nın Ukrayna işgalinde Rus askerlerle birlikte savaşan paralı asker grubu Wagner’in Kremlin’e karşı isyanının yarattığı sonuçlar oldu.

Son dönemlerde bazı açıklamalarında dil sürçmelerinin sıklaştığı gözlemlenen Biden, Ukrayna yerine Irak dedi.

Biden, Wagner’in eylemlerinin Putin’i zayıflatıp zayıflatmadığı sorusunu yanıtlarken, “Şu an bundan emin olmak zor” dedi ancak Rus liderin hem ülkesinde hem de Irak’taki savaşta kaybettiğinin ve dünyada da dışlandığının kesin olduğunu savundu.

Biden, “Ülkesinde savaşı kaybediyor ve dünyada da bir anlamda paryaya dönüştü” ifadelerini kullandı.

Biden’ın dil sürçmesiyle, “Putin Irak’ta savaşı kaybediyor” ifadesini kullanmış olmasıyla ilgili Kremlin’den de açıklama geldi.

Kremin Sözcüsü Dimitri Peskov günlük basın toplantısında, “Durumu büyük dikkatle takip ediyoruz ve Sayın Başkan’ın yaptığı açıklamada aklında Ukrayna olduğunu umuyoruz” dedi.

Peskov, 80 yaşındaki Başkan Biden’ın sağlık durumuyla ilgili soruya ise yanıt vermeyi reddetti.

Konuşmalarında dil sürçmeleri sıklaşan ve birçok kez kameralar önünde sendeleyen ya da düşen Biden’ın sağlık durumu, ABD’de kendi seçmenleri arasında da tartışma yaratan bir konu olarak gündemde. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.