Jandarma'da 'FETÖ' operasyonu: 103 gözaltı

Jandarma'da 'FETÖ' operasyonu: 103 gözaltı

Ankara merkezli yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, büyük çoğunluğu eski askeri öğrenci olmak üzere 103 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 'FETÖ'nün Jandarma mahrem imam yapılanması' içinde yer aldıkları iddiasıyla, 76 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu. Soruşturma kapsamında 28 ilde bu sabah erken saatlerde operasyonlar düzenlendi. Gözaltı kararı verilenlerden 3'ünün geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 3 astsubay ile daha önce ilişiği kesilmiş 73 askeri öğrenci olduğu açıklandı.

ASKERİ OKUL SINAVI SORUŞTURMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca 2012 ve 2013 yılı Jandarma Astsubaylık (JANA), 2012 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu, 2011 ve 2015 yılı Askeri Lise, 2009 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubaylık, 2010 yılı Kara Harp Okulu, 2010 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Subaylık, 2011 yılı Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu sınav soruşturmaları kapsamında 27 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Savcılığa göre sınav sorularına önceden erişilerek, örgüt mensuplarına dağıtıldı.
Bu soruşturma kapsamında da 12 ilde operasyon yapıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.