İsveç’ten Yüksekovalı Duman ailesine yardım eli

İsveç’ten Yüksekovalı Duman ailesine yardım eli

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dilektaşı Köyü'nde yaşayan 9 nüfuslu Duman ailesine İsveç'ten yardım eli uzatıldı.

Yüksekova İlçesi'ne 32 kilometre uzaklıkta bulunan Dilektaşı köyünde yaşayan 2'si engelli 7 çocuk babası Ferhat Duman(41), bir süre önce durumlarını anlatan bir video çekip, görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bu görüntüler de İsveç'te yaşayan öğretmen Yasemin Celep'in dikkatini çekti.

Ailenin yoksulluğundan etkilenen Celep, önce belediyeyi arayıp aile hakkında bilgi aldıktan sonra arkadaşlarını ve tanıdıklarını arayarak yardım kampanyası başlattı.

Bir miktar para toplayan Celep, çalıştığı okuldan da 3 günlük izin alarak Türkiye'ye geldi.

Aileyi evinde ziyaret eden ve acil ihtiyaçlarını belirleyen Celep, daha sonra bir kamyonet dolusu eşya alarak aileye verdi.

Aile büyük mutluluk yaşarken, 16 yıldır İsveç'te yaşayan öğretmen Yasemin Celep, aileye yardımda bulunabildiği için sevindiğini söyledi.

Bundan sonra da aile ile olan irtibatını kesmeyeceğini anlatan Celep, "Sosyal medya üzerinde ikisi engelli 9 kişilik Duman ailesinin videosunu izleyince çok etkilendim, bunu üzerine de yardım kampanyası başlattım. Arkadaşlarım, çevrem, yardımsever arkadaşlarım aracılığıyla bir miktar para topladım. Bu parayla da hem gida maddesi, hemde acil olan bir takım ihtiyaçlarını karşıladım" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum