İsveç'te Naziler mültecilere saldırdı

İsveç'te Naziler mültecilere saldırdı

İsveç'te yapılan oturma eylemine Naziler saldırdı. Olayda, 3 çocuk hafif yaralandı.

İsveç’te sınır dışı edilmeleri protesto etmek için oturma eylemi yapan mülteci çocuklara Naziler saldırdı.

Evrensel’den Murat Kuyseri’nin haberine göre, İsveç’in başkenti Stockholm’de sınır dışı edilmeleri protesto etmek için oturma eylemi yapan mülteci çocuklar Nazilerin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu 3 çocuk hafif yaralandı. Büyük bir çoğunluğu Afganistan’dan tek başına gelip İsveç’e iltica eden yüzlerce çocuk, dün öğleden sonra parlamento binasının yanındaki Mynttorget Meydanı’nda oturma eylemi başlattı. Çocuklar, İsveç Göçmen Dairesi’nin verdiği Afganistan’a iade kararının geri alınmasını ve Göçmen Dairesi Genel Müdürü’nün meydana gelerek kendileriyle görüşmesini talep etti. Mülteciler, İsveç Dışişleri Bakanlığı’nın kendi vatandaşlarına Afganistan’a gitmemelerini tavsiye ederken kendilerinin iade edilmelerini iki yüzlülük olarak niteliyor. Saat 20.00 sularında Nazi Kuzey Direniş Hareketi’nin gençlik örgütü Kuzey Gençlik’e üye olduğu tahmin edilen 20-30 civarında Nazi, oturma eylemi yapan çocuklara karşı sis bombaları atarak saldırıya geçti. Polisin basın sözcülerinden Åsa Wallentin, İsveç Devlet Televizyonu’na “Bir grubun saldırısına uğradılar. Göstericilere bir çeşit nesne atıldığı bilgisini aldık. 3 kişi hafif yaralandı” açıklamasını yaptı.

.

‘NEDEN BİZE BÖYLE YAPIYORLAR?’

20-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradıklarını söyleyen Nazir adındaki mülteci, “Üç kişinin yaralandığını gördüm. Çok sis vardı. Çocuklardan biri yerde yatıyor ve bağırıyordu. Şoke oldum. Kimseye kötülük yapmadık. Neden bize böyle yapıyorlar?” dedi.

Polis, saat 23.00 sularında Nazileri meydandan uzaklaştırdığını ama kimseyi gözaltına almadığını açıkladı. 2014 yılında İsveç’e 7 bin civarında yalnız çocuk iltica talebinde bulunurken 2015 yılında bu sayı 35 bin 369’e yükseldi. Yaşları 12 ila 17 arasında değişen çocukların 23 bini Afganistan, 4 bini Suriye, diğerleri de Somali ve Eritre’den gelerek iltica talebinde bulundu. 2015 yılında 3 bin çocuğun iltica talebi kabul edildi. Bu, 40 bine yakın çocuğun iltica başvurularının karara bağlanmadığını ve büyük bir çoğunluğunun ülkelerine geri gönderilme riskiyle karşı karşıya kaldığını gösteriyor. Göçmen Dairesi’nin son yayımladığı bilgilere göre İsveç’te 30 bini Afganistan, diğerleri Somali, Suriye, Fas ve Etiyopya’dan ebeveynsiz gelen 40 bin civarında çocuk bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.