İstiklal'in 30 yıllık lavantacısı

İstiklal'in 30 yıllık lavantacısı

Annesinden devraldığı lavanta satıcılığını İstiklal Caddesi'nde 30 yıldır sürdürerek 3 çocuğunu büyüten Remziye Baron, "Anne işimi yapıyorum. Emeğimle geçimimi sağlıyorum ve mutluyum" diyor.

İSTANBUL - İstanbul'un en kalabalık caddesi İstiklal'de 30 yıldır lavanta satarak geçimini sağlayan Remziye Baron'u caddeye yolu sıkça düşen herkes tanır. Lavantayı keselerde ve açık bir biçimde alıcılarına sunan Baron, aynı zamanda annesinin mesleğini de devamcısı.

Roman yurttaş Baron'un annesi de yıllarca lavanta satarak ailenin geçimini sağlamış ve çocuklarını büyütmüş. Şimdi de kendisinin lavanta satarak evin geçimini sağlayıp 3 çocuğunu büyüttüğünü söyleyen Baron, "30 senedir kar kış demeden İstiklal 'de çalışıyorum. Bu meslek bana annemden kaldı. Şimdi ben de çocuklarımı lavanta satarak büyütüyorum. Lavantayı Isparta'dan getiriyorum. En çok müşterim ise turistlerden" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.