İsrail - Arjantin maçı iptal edildi

İsrail - Arjantin maçı iptal edildi

Arjantin'in Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında İsrail'le oynayacağı son hazırlık maçı iptal edildi. İptal kararında, İsrail'in maçı Kudüs'te oynamak istemesi üzerine düzenlenen protestolar etkili oldu.

Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na hazırlanan Arjantin milli takımı, turnuva öncesi son hazırlık maçını 9 Haziran’da İsrail’le oynayacaktı.

Ancak İsrailli yetkililerin maçın Kudüs’te oynanacağını açıklaması üzerine hem İsrail hem de Arjantinlilere yönelik protesto gösterileri düzenlendi.

Arjantin’in İspanya ve İtalya’daki elçilikleri önünde toplanan kalabalıklar kanlı Arjantin formalarıyla maçın iptal edilmesi için eylem yaptılar.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub da karşılaşmanın Kudüs’te oynatılma kararının maçı siyasetin aracına dönüştürdüğü eleştirisini yapmıştı. Racub ayrıca Messi’ye özel çağrıda bulunmuş ve bu maça çıkmaları halinde Messi ve Arjantin formalarının yakılacağını duyurmuştu.

Arjantin milli takımının forvet oyuncusu Gonzalo Higuain, dün akşam basına yaptığı açıklamayla “Sonunda doğrusunu yaptılar” diyerek Arjantin tarafının maçı iptal ettiğini duyurdu.

Kudüs’teki Teddy Kollek Stadyumu’nda oynanması planlanan karşılaşma, 16 Haziran’da İzlanda’ya karşı Dünya Kupası’ndaki ilk maçına çıkacak olan Arjantin’in son hazırlık maçı olacaktı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.