İspanya'da ölü sayısı 491'e yükseldi

İspanya'da ölü sayısı 491'e yükseldi

İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 491'e yükseldiğini açıkladı. İran'daysa ölü sayısı 988'e yükseldi.

İspanya’da korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 491’e yükseldi. İspanya Sağlık Bakanlığı, vaka sayısının da bir günde 9 bin 161’den 11 bin 178’e çıktığını açıkladı.

Dünya çapındaki son gelişmeler ise şöyle:

İRAN’DA BİR GÜNDE 1178 YENİ VAKA

İran’da ölü sayısı, 988’e yükseldi. İran Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 135 yeni ölüm yaşandığını duyurdu. Yeni vaka sayısı ise 1,178 olarak verildi. Buna göre, ülkede toplam vaka sayısı 16 bin 169’a yükselmiş oldu.

MALEZYA’DA İLK ÖLÜMLER

Malezya’da korona virüsü ilk kez can aldı. Ülkede iki kişinin öldüğü açıklandı. Toplam vaka sayısıysa, bir günde 120 kişi artarak 673’e çıktı.

Malezya Sağlık Bakanı Adham Baba, ölen kişilerden birinin, ülkedeki vakaların yaklaşık üçte ikisiyle bağlantılandırılan bir camideki İslami konferansa katıldığını açıklandı. 34 yaşındaki bu kişinin konferansa katıldığı ve 12 Mart’ta yapılan testin pozitif çıktığı açıklandı.

Ülkedeki 673 vakadan 428’i, başkent Kuala Lumpur’da geçtiğimiz ay düzenlenen ve 1500’ü başka ülkelerden olmak üzere 16 bin kişinin katıldığı İslami konferansla bağlantılı.

PAKİSTAN’DA İLK ÖLÜM

195 korona virüsü vakasının tespit edildiği Pakistan’da, ilk kez bir ölüm bildirildi. Ölen hastanın İran’ı ziyaret etmiş olduğu açıklandı.

SIĞINMACILAR ARASINDA 10 VAKA

Birleşmiş Milletler, Almanya’dan sığınma isteyen 10 kişiye yapılan korona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. BM açıklamasında, tüm hükümetlerden, sığınmacılara kendi vatandaşları ile aynı tedaviyi uygulamaları istendi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.